Σχεδόν τρεις μήνες έχουν περάσει και οι δυο αστυνομικοί από τα ΜΑΤ που μας επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά, επειδή ο σύντροφος μου και εγώ κρατιόμασταν από το χέρι, είναι εκεί έξω και κάνουν ακόμα τη δουλειά τους. Δεν τους ενοχλήσαμε, δεν τους προσβάλαμε, δεν τους αντισταθήκαμε, αντίθετα χωρίς κανέναν λόγο ενώ περπατούσαμε μας ενόχλησαν, μας προσέβαλαν, μας χτύπησαν και μας τρομοκράτησαν.

Παρόλ’ αυτά, εμείς σηκώσαμε κεφάλι και τους καταγγείλαμε το ίδιο βράδυ επώνυμα. Όμως ακόμα η ελληνική αστυνομία καλύπτει τον δεύτερο αστυνομικό με την δικαιολογία ότι “δεν τον αναγνωρίσαμε”. Αλλά κι ο 26χρόνος αστυνομικός – που αναγνωρίσαμε – είναι εκεί έξω στο δρόμο παρέα με τον άλλον και πιθανότατα εξακολουθούν να προσβάλουν, να δέρνουν και να τρομοκρατούν ομοφυλόφιλους πολίτες, γυναίκες, προσφυγές, φοιτητές ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα στα μάτια τους και στα μάτια της ελληνικής αστυνομίας. Μην απορείτε για το πώς μας φέρθηκαν. Έτσι τους εκπαιδεύσατε εσείς οι ανώτεροι τους και τούς στείλατε στους δρόμους να μας “προστατεύουν” στολισμένους με τη χακί ή μπλε στολή τους και περίσσιο τσαμπουκά. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε κάνει λάθος. Σε μία χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορείτε να επιτρέπετε να λειτουργούν με τον τρόπο που δρούσε η αστυνομία στην επταετία της χούντας.

Η κλούβα που είχε σταθμεύσει στην πλαϊνή είσοδο του Αρχαιολογικού μουσείου είχε στελεχωθεί από 12 αστυνομικούς των ΜΑΤ. Οι δέκα ήταν μέσα στη κλούβα και οι δύο ήταν έξω σκοποί. Αυτοί οι δύο μας επιτέθηκαν. Πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσετε ποιος είναι ο δεύτερος; Αλλά δεν θέλετε να τον “δώσετε”, όπως δεν ήθελαν και οι υπόλοιποι δέκα να μαρτυρήσουν ποιος ήταν. Κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας με τη δικαιολογία της διαδικασίας και πετάτε το μπαλάκι σε εμάς του πολίτες να τους αναγνωρίσουμε. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή, δική σας είναι.

Δεν σας νοιάζει να διορθώσετε το πρόβλημα, αλλά επιδιώκετε να ξεχαστεί … να το ξεπετάξετε. Γι’ αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του το χαρακτήρισε διαπληκτισμό και όχι ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς απέναντι σε πολίτες. Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα σας αναγκάζει να ασχοληθείτε. Αλλά σας το ξεκαθαρίζουμε: Με το να “τιμωρήσετε” τον έναν, που αναγνωρίσαμε δεν θα σας κάνει καλούς στη δουλειά σας, ούτε θα σας πούμε μπράβο. Αυτό είναι απλά η υποχρέωση σας, που την έχετε καθυστερήσει 79 μέρες τώρα.

Στα σώματα ασφαλείας οι εργαζόμενοι ακολουθούν τις εντολές των ανωτέρων τους και δεν παίρνουν δικές τους πρωτοβουλίες, αλλιώς παύουν των καθηκόντων τους. Κάποιοι στην ελληνική αστυνομία δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.