“Δεν ήταν διαπληκτισμός, ήταν ομοφοβική επίθεση”

02/09/2019

Μέτα λύπης μας διαβάσαμε την ανακοίνωσή του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη λεκτική και σωματική επίθεση που δεχτήκαμε την Πέμπτη το βράδυ από δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ, επειδή κρατιόμασταν χέρι χέρι με τον σύντροφό μου.

Δικογραφία για τη χθεσινή ομοφοβική επίθεση στην Αθήνα

Αγαπητό υπουργείο, δε γνωρίζω από που πληροφορηθήκατε το περιστατικό αλλά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επίθεση με σαφή ρατσιστικά κι ομοφοβικά κίνητρα κι όχι με κάποιον “διαπληκτισμό”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.

Ο ορός “διαπληκτισμός”, σύμφωνα με το λεξικό, προϋποθέτει ανταλλαγή ύβρεων, κάτι που στη δική μας την περίπτωση δε συνέβη ποτέ. Εμείς δεχθήκαμε επίθεση, λεκτική και σωματική, λόγω του σεξουαλικού μας προσανατολισμού. Δεν μπορείτε λοιπόν να μειώνετε ένα τέτοιο περιστατικό ρατσιστικής βίας αναφέροντάς το απλά ως έναν διαπληκτισμό αστυνομικών με πολίτες. Ο όρος είναι ανακριβής και εξαιρετικά προσβλητικός.

Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει του πολίτες και όχι να τους κακοποιεί. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ ξανά στα λόγια τον αστυνομικών που μας επιτέθηκαν, οι οποίοι μας “παρότρυναν” να τσακιστούμε και να φύγουμε.  Δεν γνωρίζω πως εκπαιδεύετε τα όργανά της τάξης για να προστατεύουν τους πολίτες άλλα σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα αυτό.

Ακόμη και σήμερα αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και εσείς τους έχετε δώσει την εξουσία να κάνουν ό,τι θέλουν. Περήφανα σας δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να μας φέρεστε με αυτό τον μεσαιωνικό τρόπο. Μπορεί να σκύψαμε το κεφάλι την ώρα της επίθεσης, από τον φόβο να μην μας τραυματίσουν σοβαρότερα, αλλά θα σηκώσουμε τα κεφάλια για να σας φωνάξουμε πως δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή βίας ασκούν τα όργανα σας.

Καταγγείλαμε το περιστατικό αυτό, για να μην μείνει στο μυαλό σας ως ένας ακόμη “διαπληκτισμός” και για να μάθουν όλοι ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια ρατσιστική ομοφοβική επίθεση.

Μπορεί, όπως μας δήλωσαν, να μην τους αρέσει η φάτσα μας, αλλά εμείς δεν πρόκειται να κρυφτούμε στα σπίτια μας. Θα περπατάμε ελεύθεροι, θα φιλιόμαστε και θα ζούμε όπως οι υπόλοιποι πολίτες με τις “ωραίες φάτσες”.


Υ.Γ. Όλες αυτές τις μέρες έχουμε δεχθεί αρκετά μηνύματα από άτομα που και τα ίδια έχουν πέσει θύματα αντίστοιχων επιθέσεων από αστυνομικούς. Θέλουμε, λοιπόν, να ζητήσουμε από τον κόσμο να μην φοβάται να καταγγείλει κάθε ρατσιστική επίθεση που δέχεται. Είναι πολύ σημαντικό. 

Πες το σ’ εμάς




Δες και αυτό!