Τρανς γυναίκα δέχτηκε επίθεση παρουσία αστυνομικού που στεκόταν και δεν έκανε τίποτα

24/10/2019

Η Άννα Φόστερ, μια 20 χρονη τρανς γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα, δέχτηκε επίθεση από τρεις άντρες, οι οποίοι την άφησαν αιμόφυρτη και γεμάτη μελανιές.

Παρών στο περιστατικό ήταν και ένας αστυνομικός, που σύμφωνα με την ίδια στεκόταν και δεν έκανε τίποτα.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Οκτωβρίου όταν η Φόστερ περπατούσε στο κέντρο (2 με 3 το πρωί). Τότε μια ομάδα ανδρών αφού την πλησίασε, άρχιζε να την βρίζει και να την χτυπά με βία.

Φωτογραφία που ανάρτησε η Foster στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δείχνει τα σημάδια και τις μελανιές από την επίθεση που δέχτηκε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, παρών στο περιστατικό ήταν ένας αστυνομικός, ο οποίος αρνήθηκε να την βοηθήσει.

Η αστυνομία δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό, μετά την ανάρτηση που έκανε η ίδια στο Facebook (το οποίο αργότερα κατέβηκε) με φωτογραφίες από τον τραυματισμό της, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στην παρουσία του αστυνομικού στο περιστατικό.

Μετά μάλιστα την ανάρτησή της,  ένα πανό αναρτήθηκε στο γκαράζ του Πανεπιστημίου της περιοχής το οποίο έγραψε «Οπλίστε τα τρανς άτομα, γ*μήστε την Αστυνομία του Charleston”.

H Κολίν Κόντον, πρόεδρος μιας τοπικής queer ομάδας, που είδε το πανό επικοινώνησε με τη Φόστερ και το αστυνομικό τμήμα για να βοηθήσει στην υπόθεση.

Η ίδια δήλωσε στο ABC 4 News: «Είναι τρομακτικό να καταθέτεις μια αναφορά στην αστυνομία. Ο φόβος ότι μπορεί να μην σε πιστέψουν, να μην σε σεβαστούν, να μην σε ακούσουν, όλοι αυτοί είναι βάσιμοι φόβοι».

«Για τον λόγο αυτό προσφέρουμε βοήθεια στην ίδια αλλά και σε άλλα μέλη της κοινότητας μας».




Δες και αυτό!