H κουήρ πλευρά του Μονάχου που πρέπει να γνωρίσεις

22/10/2019

Η μεγαλύτερη πόλη στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Γερμανία έχει μια πλούσια κουήρ σκηνή που περιλαμβάνει μπαρ, κλαμπ, σάουνες και πολλά ακόμη να εξερευνήσεις.

Γενικά

Τα περισσότερα από τα πολύχρωμα μέρη της πόλης βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της πόλης, Glockenbachviertel, (επίσης γνωστό ως GBV), κοντά στον σταθμό του μετρό, Sendlinger Tor. Στην περισσότερο συντηρητική πρωτεύουσα, αυτού του ομοσπονδιακού κράτους, οι επιλογές μπορεί να λίγο λιγότερες, συγκριτικά με το Βερολίνο ή την Κολωνία – αλλά δε θα σας απογοητεύσει. Τα ετήσια κουήρ highlights περιλαμβάνουν το leather και φετίχ meeting στο Starkbierfest τον Μάρτιο, αρκετές street εκθέσεις το καλοκαίρι (Ιούνιο έως Αύγουστο), το Christopher Street Day Parade (Gay Pride Weekend) τον Ιούλιο, το Verzubert Queer Film Weekend και το γνωστό παγκοσμίως Gay Sunday Oktoberfest.

Τι να δείτε

Τα βασιλικά μέλη του Wittelsbach άφησαν την πολιτιστική κληρονομιά τους 700 ετών στα διαμερίσματα με νωπογραφίες και στους αστραφτερούς θησαυρούς του ανακτόρου Residenz . Έργα των μεγάλων ζωγράφων κοσμούν την πινακοθήκη Alte Pinakothek. Αναζητήστε εκεί τα υποβλητικά έργα θρησκευτικού περιεχομένου των Γερμανών καλλιτεχνών της Αναγέννησης Lucas Cranach και Albrecht Dürer. Αν προτιμάτε τη μοντέρνα τέχνη, θαυμάστε τα έργα των Warhol και Damien Hirst στο Museum Brandhorst, ενώ αν είστε λάτρης των αυτοκινήτων, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία τους στο BMW Museum. Παρακολουθήστε τις παραστάσεις της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Nationaltheater , οι οποίες αποσπούν εγκωμιαστικές κριτικές, πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας. Ο τεράστιος Αγγλικός Κήπος στο Μόναχο είναι το μέρος, στο οποίο πηγαίνουν οι ντόπιοι, για να περπατήσουν ανάμεσα στις σφενταμιές, να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί στο μεσημεριανό τους διάλειμμα από τη δουλεία ή ακόμη και για να κάνουν σέρφινγκ στο ρεύμα του ποταμού Eisbach. Κωπηλατήστε χαλαρά στη Λίμνη Kleinhesseloher του κήπου, πριν απολαύστε τη μπύρα σας στον κήπο μπύρας Seehaus που βρίσκεται στις όχθες της. 5 χιλιόμετρα πιο δυτικά βρίσκεται το Ανάκτορο Nymphenburg του 18ου αιώνα, με τους διαμορφωμένους κήπους του να αιχμαλωτίζουν ακόμη και σήμερα την προσοχή των περαστικών. Μαρμάρινες στήλες και προτομές που πετούν νερό υψώνονται πάνω από την αρ νουβό πισίνα και χαμάμ Müller’sches Volksbad, ανατολικά της Altstadt και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Δείτε ελάφια να βοσκούν στο Hirschgarten, το μεγαλύτερο κήπο μπύρας στη Βαυαρία, δυτικά του κέντρου του Μονάχου.

Τι να φάτε

Η αγαπημένη ασχολία των κατοίκων του Μονάχου είναι να τρώνε και να πίνουν με στιλ. Παραδοσιακό φαγητό θα βρείτε στη Viktualienmarkt με τα Weisswurst της που είναι χοιρινά-μοσχαρίσια λουκάνικα πασπαλισμένα με γλυκιά μουστάρδα. Μπάντες πνευστών παίζουν, καθώς οι σερβιτόρες ντυμένες σε παραδοσιακές βαυαρικές φορεσιές περιφέρονται ανάμεσα σε πλήθη κόσμου που κατεβάζουν λίτρα μπύρας από σιτάρι στο θρυλικό Hofbräuhaus. Στην Altstadt θα βρείτε βραβευμένα εστιατόρια, κουλτουριάρικα καφέ και παμπ με ξύλινη επένδυση που σερβίρουν χοιρινό κρέας από όλα τα μέρη του γουρουνιού. Δε νοείται ταξίδι στο Μόναχο χωρίς να περάσετε ένα χαλαρωτικό απόγευμα σε έναν κήπο μπύρας στο Schwabing υπό τη σκιά των καστανιών.

Τα queer σημεία

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε από τις σάουνες, μιας και στην πόλη αυτή αποτελούν τα πιο δημοφιλή στέκια της gay κοινότητας. Η πιο σημαντική είναι Deutsche Eiche. Έχει χωρητικότητα 300 ατόμων, πολύ καθαρή και εκτείνεται σε 4 ορόφους. Βρίσκεται πίσω από το γνωστό γκέι ξενοδοχείο & εστιατόριο Deutsche Eiche, και μπαίνετε διασχίζοντας τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε και τη Schwabinger Men Sauna, που πέρα από τα αναμενόμενα είναι γνωστή και για τα dark rooms. Η διακόσμηση δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δε θα βρεθείτε εκεί για να θαυμάσετε τις ταπετσαρίες! Βρίσκεται στα βόρεια του Μονάχου, μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμη με το μετρό. Η νυχτερινή διασκέδαση απαιτεί μια στο NY.Club on Tour. Πρόκειται για το πρώην “New York” και φημίζεται για τα καλύτερα γκέι χορευτικά πάρτι που διοργανώνει κάθε Σάββατο, αλλά και για τους δημοφιλείς dj που συχνά φιλοξενεί. Απαραίτητη στάση και το LUXUSPOP. Εδώ μαζεύεται η γκέι νεολαία και χορεύει μέχρι το πρωί. Αρκετά είναι και τα πάρτι που γίνονται αρκετά συχνά δε σε διάφορα σημεία της πόλης. Απ΄αυτά ξεχωρίσαμε το Garry Klein @ Harry Klein ένα δημοφιλές, το γκέι house/techno πάρτι, που διοργανώνεται κάθε Τετάρτη. Το She-La είναι ένα πάρτι αποκλειστικά για λεσβίες και για τα φιλικά τους πρόσωπα, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο παλμό από γυναίκες της πόλης. Διοργανώνεται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Οι queer εκδηλώσεις

To Pride στην πόλη γιορτάζεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Πέρα ααπό το φεστιβάλ υπερηφάνειας και τη φαντασμαγορική παρέλαση, υπάρχει και το QFFM, ένα γνωστό φεστιβάλ queer ταινιών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και το Oktoberfest. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ του κόσμου με την περισσότερη κατανάλωση μπύρας (σ.σ. αγαπημένο φεστιβάλ και για πολλά LGBT+ άτομα).




Δες και αυτό!