Ο Τζιμ Πάρσονς δημιουργεί σειρά ντοκιμαντέρ για την ΛΟΑΤΚ+ ιστορία

17/10/2019
από
Ο Τζιμ Πάρσονς, φωτογραφία: Michael Lewis, PMC, Los Angeles, 2016
Ο Τζιμ Πάρσονς, φωτογραφία: Michael Lewis, PMC, Los Angeles, 2016

Ο Τζιμ Πάρσονς του “The Big Bang Theory” συνεργάζεται με τον συγγραφέα Γκρεγκ Μπερλάντι για να δημιουργήσει μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ βασισμένη σε ιστορικές στιγμές της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας.

Ο Τζιμ Πάρσονς του "The Big Bang Theory" δημιουργεί σειρά ντοκιμαντέρ για την ΛΟΑΤΚ+ ιστορία
Ο Τζιμ Πάρσονς του “The Big Bang Theory” δημιουργεί σειρά ντοκιμαντέρ για την ΛΟΑΤΚ+ ιστορία

Ο ηθοποιός, ο οποίος κινείται πλέον πίσω από τις κάμερες αναλαμβάνοντας τον ρόλο του παραγωγού, έχει σκοπό να φωτίσει σημεία ορόσημα της ιστορίας των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών, τρανς και κουήρ ατόμων, που έχουν αγωνιστεί ανά την ιστορία.

Το “Equal” θα είναι μια σειρά τεσσάρων μερών, που θα καταγράφει ξεχασμένα ηρωικά πρόσωπα του κινήματος, δίνοντάς τους την, έστω και καθυστερημένη, αναγνώριση για τον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα στην κοινότητα. Κάθε επεισόδιο θα διαρκεί μια ώρα και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και υλικό, που θα δε έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν και αφορά στο έργο και την ιστορία της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας. η σειρά θα ολοκληρώνεται με ειδική μνεία στο Stonewall, και το πρώτο Pride της Νέας Υόρκης ένα χρόνο μετά.

Ο Τζιμ Πάρσονς, φωτογραφία: Michael Lewis, PMC, Los Angeles, 2016
Ο Τζιμ Πάρσονς, φωτογραφία: Michael Lewis, PMC, Los Angeles, 2016

Η Τζέννιφερ Ο’κόνελ, εκτελεστική αντιπρόεδρος non-fiction στην HBO Max, δήλωσε: «Τον Ιούνιο, γιορτάσαμε την 50ή επέτειο του Stonewall, η οποία σήμανε μια νέα εποχή για την ΛΟΑΤΚ+ υπερηφάνεια. Ενώ γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από αυτή τη μοιραία καλοκαιρινή νύχτα, υπάρχει μια πολύ συναρπαστική, ανυπέρβλητη ιστορία πατριωτών, καλλιτεχνών και στοχαστών που άνοιξαν το δρόμο» .

Θα σηματοδοτήσει την πρώτη παραγωγή για τα φετινά ντοκιμαντέρ της Warner Horizon Unscripted TV, με τον πρόεδρό της, Μάικ Νταρνέλλ, να εξηγήσει ότι η δημιουργία της σειράς αυτής έρχεται σε μια κρίσιμη εποχή: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με αυτούς τους πρωτοποριακούς παραγωγούς σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, σε μια εποχή κρίσιμη. Τι τέλειο έργο για να ξεκινήσει η νέα φουρνιά ντοκιμαντέρ της σειράς Warner Horizon Unscripted Television.» 

Ο Τζιμ Πάρσονς είναι επίσης παραγωγός της σειράς του Netflix “Special” , η οποία μιλάει για τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου άνδρα με εγκεφαλική παράλυση, και του prequel του “The Big Bang Theory” με τίτλο “Young Sheldon” .

Το “The Big Bang Theory” είναι διαθέσιμο στο Netflix στην Ελλάδα.

O Jim Parsons παντρεύτηκε τον επί 14 χρόνια σύντροφό του




Δες και αυτό!