Νεκροί και αγνοούμενοι πρόσφυγες από ναυάγιο στις Οινούσσες

27/09/2019

Δυο νεκροί πρόσφυγες, 12 διασωθέντες και 4 αγνοούμενοι, είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο απολογισμός της ανατροπής λέμβου στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών.

Σκάφος της Frontex που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε τους πρόσφυγες μέσα στη θάλασσα. Διασώθηκαν 12 άτομα, ανασύρθηκαν δυο νεκροί, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων αγνοούνται ακόμα τέσσερις.

Στην περιοχή βρίσκονται πλωτό σκάφος και αεροσκάφος της Frontex, και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σπεύδουν πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού και σκάφη της Frontex.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων προσφύγων που είναι σε πλήρη εξέλιξη διεξάγονται κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

πηγή: efsyn.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!