“Είμαι οροθετικός σε αγωγή κι όμως στο Grindr με μπλοκάρουν όσοι παίρνουν PrEP”

26/09/2019

Αρκετά ήταν τα σχόλια που προκάλεσε ένας χρήστης στο Twitter, που δήλωσε ότι τον μπλοκάρουν αρκετοί άνδρες στο Grindr.

O λόγος για τον 26χρονο Ντέιβιντ (@homesweethomo) από το Ορλάντο των ΗΠΑ, ο οποίος τον περασμένο χρόνο διαγνώσθηκε ως οροθετικός. Ο ίδιος μάλιστα πριν λίγους μήνες αποφάσισε να το κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Αν και βρίσκεται σε αγωγή και το ιικό του φορτίο είναι μη ανιχνεύσιμο, ο Ντέιβιντ ανακάλυψε ότι το στίγμα γύρω από τον ΗΙV παραμένει ακόμη και μέσα στην ίδια την gay κοινότητα. Πριν λίγες μέρες ανέβασε ένα σχόλιο στο Twitter για τα μπλοκαρίσματα που δέχεται στο Grindr.

“Ήμουν ενθουσιαμένος που θα βρισκόμουν για σεξ με κάποιον αλλά μετά όταν δήλωσα ότι είμαι μη μεταδοτικός με μπλόκαραν. Το καλύτερο είναι ότι έπαιρναν PrEP!!! Έχω κουραστεί.”

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν την ανάρτηση του Ντέιβιντ.

Αν κάποιος είναι οροθετικός σε αγωγή με ιικό φορτίο μη ανιχνεύσιμο σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό (βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Από την άλλη PrEP σημαίνει προφύλαξη πριν την έκθεση. Είναι αγωγή κατά την οποία ένα χάπι που λαμβάνεται συνήθως καθημερινά σε προστατεύει από τον ιό HIV σε ποσοστό περίπου 99%. Λαμβάνεται από κάποιον που είναι αρνητικός στον HIV, με στόχο να παραμείνει αρνητικός (βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ).

“Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με άτομα που είναι σε PrEP που όταν τους μιλώ για την στάτους μου, εξαφανίζονται”, δήλωσε ο Ντέιβιντ στο queerty.

“To στίγμα είναι μάλλον το χειρότερο που έχεις να αντιμετωπίσεις όταν είσαι θετικός στον HIV, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με άτομα πουν παίρνουν PrEP, μιας και παίρνουν τα φάρκαμα ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Για να καταπολεμήσουν τη μετάδοση του HIV”.

“Αν και το μήνυμα του U=U (undetectable = untransmittable) είναι πολύ απλά, ακρετοί είναι ακόμη αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν…”

Είμαι σοκαρισμένος μ΄αυτή την ιστορία

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!