Γιορτάζει το Α του ΛΟΑΤΚΙ – Εβδομάδα αμφισεξουαλικότητας

18/09/2019
από
BiWeek 2019

Από αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η #BiWeek 2019 (16-23 Σεπτεμβρίου)! Mια εβδομάδα για τον εορτασμό του Α στο ΛΟΑΤΚΙ (ή του Β στο LGBTQI) και για το να ακουστούν οι φωνές και οι εμπειρίες των αμφιφυλόφιλων ατόμων.

Παρά την αυξανόμενη κατανόηση και αποδοχή, οι εμπειρίες και οι πραγματικότητες των αμφισεξουαλικών ατόμων παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αόρατες. Γνωρίζατε ότι οι αμφισεξουαλικοί άνθρωποι αποτελούν περίπου το μισό (52%) των LGB ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες; Γνωρίζατε, επίσης, ότι η βία, η φτώχεια, οι διακρίσεις και τα ανησυχητικά ποσοστά για τη σωματική και τη ψυχική υγεία στον αμφιφυλόφιλο πληθυσμό είναι συχνά υψηλότερα από ότι είναι σε λεσβίες και γκέι άτομα;

Μάλιστα, το 2016, το MAP δημοσίευσε μια πρωτοποριακή έκθεση με τίτλο: “Invisible Majority: The Disparities Facing Bisexual People and How to Remedy Them”  με επίκεντρο την «αόρατη πλειοψηφία» της LGBT κοινότητας, που εστίαζε ακριβώς στον αμφισεξουαλικό πληθυσμό.

Γατοκόμικ που καταπολεμά την αμφιφοβία

Η εβδομάδα αμφιφυλόφιλης ευαισθητοποίησης κορυφώνεται στις 23η Σεπτεμβρίου, την ημέρα εορτασμού της αμφισεξουαλικότητας+.

Συντονιζόμενη από την GLAAD, η “Bisexual+ Week of Awareness” , επιδιώκει να επιταχύνει την αποδοχή της bi+ κοινότητας (pansexual, fluid, no label, queer κλπ).

22 πράγματα για την αμφισεξουαλικότητα που πρέπει να γνωρίζεις




Δες και αυτό!