Μετά από μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων στο Τ.Α. Αμπελόκηπων, που είχε υποβάλει ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, προς τον Γεώργιο Μιχαλόπουλου διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας για το εν λόγω εξώφυλλο (11/10/17), έφτασε η στιγμή της δίκης.

Μήνυση προς τον Γεώργιο Μιχαλόπουλου διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας για το εν λόγω εξώφυλλο.
Μήνυση προς τον Γεώργιο Μιχαλόπουλου διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας για το εν λόγω εξώφυλλο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη μήνυση: «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων»

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων στην Ελλάδα η δίκη θα γίνει την Πέμπτη 19/ Σεπτεμβρίου 2019, στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Δίκη του Γεώργιου Μιχαλόπουλου διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας στο Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 9 – αίθουσα 7 – αριθμός πινακίου 44) για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 927/79 με ακραία ομοερωτοφοβική  και  τρανσφοβική  ρατσιστική  στοχοποίηση που προκαλούσε μίσος καθώς και προτροπή σε χρήση βίας κατά ομοερωτικών και διεμφυλικών ατόμων στις 11 Οκτωβρίου 2017. Η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ – https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/10/11/1-419/). Η δίκη αναβλήθηκε ήδη στις 19 Ιουνίου 2019.

Ανακοίνωση στο Facebook

Στον Άρειο Πάγο το εγκληματικό πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”