Δύο queer σχεδιαστές από την Νέα Υόρκη, δημιοργήσαν την Syro, μια επωνυμία παπουτσιών που φτιάχνει ψηλοτάκουνα για άνδρες και gender-nonconforming άτομα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές Shaobo Han και Henry Bae, τα τακούνια στους άνδρες δεν είναι απλά μια μόδα.

“Η αγορά προσανατολίζεται κυρίως σε drag καλλιτέχνες και bondage κοινότητες”, δήλωσε ο  Han. “Η δίψα όμως για απλά τακούνια σε μεγαλύτερα νούμερα είναι πραγματική”.

“Είμαστε κομμάτι ενός γενικότερου κινήματος που ζει πέρα από το δίπολο”.

Το ζευγάρι ξεκίνησε το 2016 παράγοντας μικρές ποσότητες. Εκεί κατάλαβε ότι η ζήτηση ήταν μεγάλη.

“Στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε την καταπίεση της θηλυκότητας και να την απελευθερώσουμε. Τακούνια για άνδρες, λοιπόν”.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!