Εκκλησία στέλνει “από κακία” επιστολή διαγραφής σε λεσβία

20/08/2019
από
Church
Church

Για τρία χρόνια, η Mary Catherine Trollinger πήγαινε στην εκκλησία Gracewood Baptist στο Southaven του Μισισιπή.

Προσέφερε τις υπηρεσίες της για λίγο, και εκεί γνωρίστηκε με την Olivia Jennings, τη γυναίκα, που πριν από ένα χρόνο, έγινε η σύζυγός της.

Όταν ο ιερέας Barry Baker ανακάλυψε τη σχέση τους, πριν από μερικούς μήνες, είπε στο ζευγάρι να φύγει από την εκκλησία και να μην ξαναγυρίσει. Τώρα, μερικούς μήνες αργότερα, ο πατήρ Baker έστειλε μια δυσάρεστη επιστολή στην Trollinger συνεχίζοντας να τη χτυπά, για τη “μη βιβλική” λεσβιακή σχέση της.

Η επιστολή έλεγε τα εξής:


“Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που εγκατέλειψες την οικογένεια της εκκλησίας για να ζήσεις έναν “μη-βιβλικό τρόπο ζωής” με την Olivia Jennings. Αρχικά με ευγένεια, αλλά προειδοποιητικά, σου υπενθύμισα ότι μια ομοφυλοφιλική σχέση απαγορεύεται από τις Γραφές και τον επίσημο σχεδιασμό του Θεού. Με το να ζει ο Χριστιανός ανοιχτά και αδιάκριτα στην αμαρτία υποβαθμίζει το όνομα του Χριστού, καταστρέφοντας την οικογένεια της εκκλησίας και καταστρέφοντας τον εαυτό του. Σου είπα ότι η εκκλησία δε μπορεί να σου επιτρέψει να ζήσεις σε ανυπότακτη ανυπακοή, χωρίς να κάνει κάτι γι’ αυτό. Σε αγαπάμε πάρα πολύ για να σε παραμελήσουμε.

Ελπίζω ότι θα μετανοήσεις. Ωστόσο, μετά από τις πολυάριθμες προσπάθειες της οικογένειας, μελών της εκκλησίας και των φίλων να σε πείσουν για το λάθος σου, εσύ έχεις παραμείνει εκεί. Στην Olivia, στο πρόσωπο που έχεις συνάψει σχέση, με “γάμο” μάλιστα την Ημέρα του Πατέρα. Ως εκ τούτου, στις 14 Ιουλίου 2019, το σώμα των ιερέων συνέστησε ομόφωνα την παύση της συμμετοχής σου στην εκκλησία Gracewood Baptist. Με πολύ θλίψη, η εκκλησία πραγματοποίησε ειδική επίσημη συνάντηση, στις 7 Αυγούστου 2019, και αποφάσισε με ψηφοφορία, χωρίς διαμαρτυρία, τον τερματισμό της ιδιότητας σου ως μέλος.

Με νέο αίτημά σου και με αποδεικτικά στοιχεία μετάνοιας και συμμόρφωσης, ωστόσο, μπορείς να αποκαταστήσεις την πλήρη συμμετοχή σου, ως μέλος στην εκκλησία Gracewood, με δικαίωμα ψήφου. Καθώς ο Πατέρας χαίρεται όταν βρεθεί ένα «χαμένο πρόβατο» , θα γιορτάσουμε την «επιστροφή στο σπίτι» . Θα προσευχηθούμε και θα περιμένουμε με προσδοκία.” 


Παρόλο που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια εκκλησία διώχνει ένα μέλος της, η Trollinger είπε:

“Είναι ένα πράγμα να στέλνει κάποιος μια επιστολή γενικού περιεχομένου, απλώς ένα πρότυπο-φόρμας, και άλλο πράγμα το να στέλνει μία εξατομικευμένη επιστολή. Με αυτή την έννοια, όλα όσα ειπώθηκαν, δεν ήταν από αγάπη, ήταν περισσότερο από κακία» .

Η επιστολή έριξε αλάτι σε μια παλιά πληγή, ειδικά όταν η ίδια η οικογένεια της Trollinger την έδιωξε από το σπίτι, την ίδια μέρα, που η εκκλησία της είχε ζητήσει να μην ξαναγυρίσει.

Το να διώχνεται από την εκκλησία και από την οικογένειά της, αρχικά την οδήγησε σε κατάθλιψη περίπου για έναν μήνα, αλλά σήμερα αισθάνεται καλύτερα.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, μοιράστηκε την εικόνα της επιστολής του πατήρ Baker και απλά έγραψε:

“Χμμμμμμμ, οκ εν πάση περιπτώσει. Πηγαίνω σε μια καλύτερη εκκλησία τώρα. Αγαπώ τη σύζυγό μου και τον Χριστό! Ό,τι είχα να πω το είπα!” 




Δες και αυτό!