Το συγγνώμη του δεν πήγαινε στα gay “αμαρτωλά παιδιά”

19/08/2019
από

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με την παραίτησή του, δεν παρέλειψε να διευκρινήσει για τι ακριβώς μετανιώνει και πού πήγαινε το συγγνώμη που ζήτησε.

“Δεν έχω κάνει κάτι που να έχω μετανιώσει” είπε, αλλά στην ομιλία του μετά την τελευταία του λειτουργία ως Μητροπολίτης, ζήτησε συγγνώμη έτσι, για να είναι εντάξει σε περίπτωση που κάτι του έχει ξεφύγει.

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για όσα έχει πει για τους ομοφυλόφιλους, λόγια που τον οδήγησαν στο δικαστήριο και στην καταδίκη, δήλωσε ότι αυτή η καταδίκη είναι “παράσιμο” και ότι καθόλου δε διαφοροποιεί τα λόγια του, γιατί: “όποιος κηρύττει τον λόγο του θεού δημιουργεί αναταράξεις, κι αυτό είναι το έργο του.” 

Χωρίς να μετανιώνει για τίποτα είπε ακόμη ότι:

“Το ευαγγέλιο είναι νόμος της ζωής μας, είναι ο νόμος του θεού. Το ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση, σαφώς και κατηγορηματικώς. Όταν ο δούλος του θεού και ο υπηρέτης του νόμου του θεού εξαγγέλλει τις αλήθειες του ευαγγελίου δεν κάνει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί.» 

Μάλιστα, σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι “όλα τα παιδιά, παιδιά του θεού είναι” , είπε ο Αμβρόσιος: “Αμαρτωλά παιδιά όμως” .

https://www.youtube.com/watch?v=kT9gq4bQc2c

Επομένως, όχι μόνο δε μετανιώνει για τίποτα, αλλά θεωρεί ότι δεν έχει κάνει και κάτι για το οποίο να αισθάνεται ότι χρειάζεται να μετανιώσει. Ο Αμβρόσιος θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα από τον ίδιο και αισθάνεται παρασημοφορημένος, που το κράτος τον έχει καταδικάσει.

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος




Δες και αυτό!