Η Magnum ζητά συγγνώμη για την ομοφοβική διαφήμιση

17/08/2019
από

Η Magnum ζητά συγγνώμη για τη διαφήμιση, που συγκρίνει την «ένοχη απόλαυση» ενός παγωτού με τα γκέι άτομα, που φυλακίζονται λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

Πριν από λίγες μέρες η διαφήμιση του παγωτού Magnum συγκέντρωσε πλήθος από σχόλια στο Spotify της Βρετανίας. Η διαφήμιση αναφέρει:

«Μια αγκαλιά με τον σύντροφό μου. Αυτή είναι η ένοχη απόλαυση μου» , ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας και συνεχίζει: «Επειδή στη χώρα μου μια απλή αγκαλιά με τον άνδρα που αγαπώ μπορεί να με στείλει στη φυλακή για περισσότερα από 10 χρόνια, η απόλαυση δε θα πρέπει ποτέ να είναι ένοχη. Όπως το παγωτό Magnum» .

Τότε, ένας εκπρόσωπος της Magnum δήλωσε ότι η εταιρεία απλά «ήθελε να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτό που θεωρείται ενοχική απόλαυση δεν είναι πάντα αυτό που περιμένεις» .

Σήμερα, εκπρόσωπος της Magnum πάλι ζητά συγγνώμη, αν και δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί το παραμικρό πρόβλημα στο κείμενο και το σκεπτικό της διαφήμισης. Αναφέρει στο HuffPost UK:

“Η Magnum έχει ιστορία υπέρ των δικαιωμάτων των LGBTQ+ ατόμων και ο μήνας του Pride είναι μια στιγμή που πολλά άτομα από εμάς γιορτάζουμε. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αδικία προκλήθηκε από τη διαφήμιση, η οποία στοχεύει στο να φέρει επίγνωση των αδικιών που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο” .

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ανέφερε ότι υπάρχουν 72 χώρες στον κόσμο, όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εξακολουθούν να είναι παράνομες. Και εκτός από αυτό, υπάρχουν άλλες 11 χώρες στον κόσμο όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να επιφέρει θανατική ποινή.

Διαφήμιση συγκρίνει την απόλαυση ενός παγωτού με το να φυλακίζεσαι επειδή είσαι gay




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!