Εκκλησία της Αλαμπάμα ζητά συγγνώμη από την LGBT κοινότητα

09/08/2019
από

Σχεδόν 550 χριστιανοί προτεστάντες μεθοδιστές από ολόκληρη την Πολιτεία της Αλαμπάμα συναντήθηκαν για να υπογράψουν μια επιστολή ζητώντας συγγνώμη από την LGBT κοινότητα και καταδικάζοντας τη θέση της επίσημης εκκλησίας του κράτους, που κηρύττει εναντίον της ισότητας στον γάμο και κατά των gay κληρικών.

“Για κάθε φορά που κάποιο μέλος της εκκλησίας σας έβλαψε γι’ αυτό που είστε ή για το άτομο του αγαπάτε, λυπούμαστε βαθιά, τραυματιστήκαμε κι εμείς μαζί σας και δηλώνουμε ότι αφοσιωνόμαστε στη συνέχιση της αγάπης και της δικαιοσύνης του θεού μαζί σας” , αναφέρει το ApologyLetter.info.

Σκοπός της συγγνώμης αυτής είναι να τερματιστεί επίσημα η στάση της εκκλησίας κατά της ομοφυλοφιλίας, να υποστηριχθεί ο γάμος μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών και να ανοίξει η διακονία για τα ΛΟΑΤ άτομα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Γενικής Διάσκεψης του 2019 τον Φεβρουάριο στο Σεντ Λούις του Μισσούρι, η εκκλησία ψήφισε να εκδιωχθούν οι ομοφυλόφιλοι ιερείς και οι φιλικές προς την LGBT κοινότητα εκκλησίες.

Τον Ιούνιο, η διάσκεψη της Βόρειας Αλαμπάμα πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο στο Χάντσβιλ. Υπήρξε ένα κίνημα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για να υπάρξει μία συγγνώμη προς την LGBT κοινότητα για την απόφαση της εκκλησίας, αλλά αυτό, επίσης, απέτυχε.

Παρόλο, λοιπόν, που δεν είναι επίσημη πράξη της διάσκεψης της Βόρειας Αλαμπάμα, η πλειονότητα των υπογραφόντων προέρχονταν από αυτήν την Πολιτεία. Η επιστολή αυτή έχει συγκεντρώσει σήμερα 548 υπογραφές από ιερείς και απλούς πολίτες.

«Αισθανόμαστε θλίψη, που η δική μας διάσκεψη απέτυχε να κάνει το σωστό και να ζητήσει συγνώμη για τη ζημιά που προκάλεσε και θέλουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να ζητήσουμε συγνώμη και ελπίζουμε να επιβεβαιώσουμε βαθιά και δυνατά την ιερή αξία σας» , συνεχίζει η επιστολή:

“Θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα για να ακολουθήσουμε το κίνημα του πνεύματος του θεού και λυπούμαστε για την αποτυχία μας. Λυπούμαστε για τη βλάβη της Γενικής Διάσκεψης του 2019… Η εκκλησία είναι ελλιπής έως ότου καλωσορίσει όους τους ανθρώπους» .




Δες και αυτό!