O ηθοποιός του πρώτου gay χαρακτήρα της Disney είναι bisexual

07/08/2019
από

Το 2017 η τηλεοπτική εκπομπή Andi Mack έγραψε ιστορία, όταν ανακοινώθηκε ότι θα είχε και μια gay ιστορία, για έναν από τους χαρακτήρες – πρώτη φορά για το Disney Channel.

Toν περασμένο Φεβρουάριο μάθαμε ότι ο χαρακτήρας αυτός ήταν ο Cyrus Goodman, που υποδύεται από τον ηθοποιό Joshua Rush.

Μόλις χθες, ο – 17χρονος πλέον-  Rush αποφάσισε να μιλήσει για τη σεξουαλικότητα του στο Twitter, κάνοντας coming out ως bisexual.

“Είμαι bi! Και τώρα που το είπα υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλω να σας πω. Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα για να συζητήσουμε από εμένα μου και ότι μου αρέσουν μια σειρά από ταυτότητες φύλου, αλλά πραγματικά θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα. Είδα πολλούς από εσάς που όταν παρακολουθήσατε το coming out του Cyrus είπατε ‘Κοίτα να δεις, μπορεί να είμαι εγώ’. Πόσο ειρωνικό είναι ότι εγώ που υποδύομαι αυτό τον χαρακτήρα ποτέ μου δεν είχα βρει αυτό το κουράγιο. Αντί να βρω το κουράγιο να σας πω ότι είμαι ένας περήφανος bisexual άνδρας από τον χαρακτήρα που έπαιζα για 4 χρόνια, το βρήκα έχοντας στο μυαλό μου όλους εσάς, που αισθανθήκατε ενδυναμωμένοι από τον Cyrus.”

Στη συνέχεια ο Rush πρόσθεσε: “Έχω έναν κοντινό φίλο που έκανε coming out στην 5η δημοτικού. Στην 5η δημοτικού. Αυτό ήταν πολύ πριν σχηματίσω κάποια άποψη για την ταυτότητα και τον προσανατολισμό μου. Υπέφερα σε κάποιον βαθμό από τη δική μου εσωτερικευμένη ομοφοβία ακόμη κι αφού έπαιζα τον πρώτο gay χαρακτήρα του Disney Channel. Είχα γεμίσει την υπαρξιακή κρίση του να μιλώ για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό σε ένα κουτί μέσα το μυαλό μου, για χρόνια. Σήμερα, την άφησα ελεύθερη στον κόσμο. Το να είμαι bisexual δεν είναι το σύνολο της ταυτότητας του ούτε το πιο σημαντικό κομμάτι. Ο bi ρατσισμός και θέματα σαν κι αυτά είναι όμως πολύ σημαντικά, ακριβώς όπως κι οι τρανς μαύρες γυναίκες που εξακολουθούν να έχουν προσδόκιμο ζωής τα 35 χρόνια. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.”

 




Δες και αυτό!