Το στίγμα της “κακής” οικονομικής κατάστασης χαλάει τις σχέσεις

05/08/2019
από

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικα άτομα στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 1/4 των ανθρώπων, που διατηρούν ρομαντικές σχέσεις, λέει ψέματα στο ταίρι του, σχετικά με το πόσα χρέη έχει.

Και τα ψέματα δε σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, “Τρία στα δέκα άτομα παραδέχονται ότι έχουν πει ψέματα για το ύψος του ετήσιου μισθού τους και πάνω από το 25% δήλωσε ότι έχει αποκρύψει από τη σχέση του το ύψος των δαπανών του” .

Το στίγμα γύρω από την ύπαρξη ενός υψηλού χρέους, είναι το βασικό αίτιο που οι άνθρωποι λένε ψέματα, ακόμη και στο άτομο που συνδέονται ρομαντικά μαζί. Κοινωνικό, επομένως, το αίτιο, που σε μεγάλο βαθμό δείχνει μία κοινωνία που αποτυγχάνει να διδάξει στους ανθρώπους τα βασικά, για να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, και την ίδια στιγμή τους κάνει να αισθάνονται ανεύθυνοι και συχνά ανήθικοι για την ύπαρξη των τρελών οικονομικών τους.

Μάλιστα, τα LGBTQ άτομα είναι πιο πιθανό να είναι οικονομικά ασταθείς, σύμφωνα με έκθεση του Center for American Progress για το Αύγουστο του 2018, επομένως, είναι πιο πιθανό να μη μπορούν εύκολα να διατηρήσουν μία σχέση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης.

Επιπλέον, τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία εξηγούν, ότι οι άνθρωποι μπορεί πουν ψέματα, γιατί θέλουν να φλερτάρουν μέσω των οικονομικών τους. Επομένως, το χρέος, όχι μόνο κατακρίνεται από την κοινωνία, αλλά είναι ένα μεγάλο turn-off.

Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το χρέος πιστωτικών καρτών άνω των 10.000 δολαρίων είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία και πιθανή αιτία χωρισμού.

Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν είναι όλα τα χρέη ίσα στο μυαλό πολλών ενηλίκων, με το 35% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι το χρέος των πιστωτικών καρτών είναι χειρότερο στο μυαλό τους από το χρέος των φοιτητικών δανείων.

Για το σκοπό αυτό, το 50% των ενηλίκων αναφέρει ότι το χρέος πιστωτικής κάρτας αποτελεί βασική αιτία ανησυχίας για ένα άτομο που μπαίνει μόλις σε μία σχέση με ένα άλλο άτομο. Ένα φτωχό πιστωτικό ύψος αναφέρθηκε, επίσης, ως turnoff για το 37% των ερωτηθέντων.

Τι να ισχύει άραγε για την Ελλάδα;




Δες και αυτό!