Το περιοδικό του Σαββατοκύριακου της The Guardian έχει ξεκινήσει μία νέα στήλη, όπου φιλοξενεί τις ιστορίες από ζευγάρια, και πρώην εραστές, για τη σεξουαλική τους ζωή. Στο άρθρο του περασμένου Σαββατοκύριακου δημοσιεύτηκε η ιστορία ενός ομόφυλου ζευγαριού, του Λορέντζο και του Φέλιξ, που είναι μαζί εδώ και δύο χρόνια, όπου περιγράφουν το πώς η ανοιχτή σχέση τους λειτουργεί και για τους δύο και πώς τη διαχειρίζονται. 

Λορέντζο, 31

Τα τρίο μπορεί να είναι λίγο ταχυδακτυλουργική πράξη. Σκέφτομαι: «Αισθάνεται άνετα ο καλεσμένος μας; Σε ποιον εστιάζει; Σε ποιον εστιάζω;»

Ο Φέλιξ κι εγώ κάναμε σεξ το πρώτο απόγευμα που γνωριστήκαμε και θυμάμαι ότι κάναμε πολύ θόρυβο. Έχω ένα γραφείο στον όροφο πάνω από το διαμέρισμά μου και οι τοίχοι είναι πολύ λεπτοί. Έχω μια ανάμνηση, ότι βρέθηκα ακριβώς στη μέση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης σεξουαλικά στιγμής, όταν άκουσα το τηλέφωνο να χτυπάει από τον επάνω όροφο. Ξαφνικά, συνειδητοποίησα ότι αν μπορούσα εγώ να ακούσω αυτό το τηλέφωνο, τότε και όλα τα άτομα στο γραφείο θα μπορούσαν να ακούσουν εμάς. Προσπάθησα να του πω να κάνει λίγο πιο σιγά, αλλά μάταια, τα έκανα χειρότερα.

Είχαμε γνωριστεί στο Grindr. Μερικοί άλλοι άντρες, με τους οποίους είχα πάει μέσω της εφαρμογής φαίνονταν ανήσυχοι με την ομοφυλοφιλία τους. Ζω στην Ισπανία και ενώ δεν είναι ακριβώς επικίνδυνο να είσαι γκέι, η ζωή εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από την εκκλησία. Έχω γνωρίσει άντρες που ήθελαν να κρατούν τα φώτα κλειστά κατά τη διάρκεια του σεξ, ή που δεν έβγαζαν το πουκάμισό τους, ή που με παρακαλούσαν να τους συμπεριφέρομαι σαν σκουπίδι. Ο Φέλιξ ήταν τελείως διαφορετικός: ήταν χαρούμενος και παιχνιδιάρης. Ήθελε να φάμε μεσημεριανό, όχι απλώς να πούμε ένα γεια και μετά να βγάλουμε το παντελόνι μας.

Είμαι ο top με τον Φέλιξ, δηλαδή είμαι ο ενεργός σύντροφος, ενώ ο Φέλιξ είναι ο bottom. Αλλά στην πραγματικότητα, ο Φέλιξ είναι πολύ πιο ευέλικτος – απλώς αναγκάζεται να παραμείνει σε έναν παθητικό ρόλο μαζί μου, επειδή δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στο να είμαι bottom. Είναι ανατομικό το θέμα. Διανοητικά θα το ήθελα, αλλά σωματικά απλά δεν λειτουργεί. Ο Φέλιξ και εγώ συμφωνούμε ότι είναι άδικο που δεν μπορώ να τον ικανοποιήσω με αυτόν τον τρόπο, οπότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη σχέση μας. Είμαστε μαζί δύο χρόνια, αλλά κάθε τόσο βγαίνουμε ο καθένας ξεχωριστά και κάνουμε σεξ με κάποιον άλλον άνρρα. Μας αρέσει, επίσης, να συναντάμε άνρρες μαζί και να κάνουμε τρίο.

Τα τρίο είναι σέξι, αλλά χρειάζονται μια εκπληκτική ποσότητα ενέργειας για να τα οργανώσεις. Μιλάμε με υποψηφίους στο διαδίκτυο και ο Φέλιξ αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των μηνυμάτων, επειδή είναι πολύ καλύτερος στο φλερτ από μένα. Το τρίο μπορεί να γίνει λίγο ταχυδακτυλουργική πράξη. Θα σκεφτώ: «Αισθάνεται άνετα ο καλεσμένος μας; Σε ποιον εστιάζει; Σε ποιον εστιάζω;» Είναι σαν να χτυπάς το κεφάλι σου και να τρίβεις την κοιλιά σου ταυτόχρονα. Νομίζω όμως ότι γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό. Υποθέτω ότι τα τρίο, όπως και τα ντουέτα, έχουν κι αυτά μια καμπύλη μάθησης.

Φέλιξ, 28

Όταν ο αρχικός ενθουσιασμός μου, με έναν άλλον άνδρα, εξαντληθεί, συνήθως καταλήγω να μου λείπει ο Λορέντζο.

Η σεξουαλική μου ενέργεια είναι εξαιρετικά υψηλή, και περιστασιακά λίγο υπερβολική, για τον Λορέντζο. Αν βρισκόμαστε στην κουζίνα, για παράδειγμα, θα θέλω να είμαι ακριβώς πίσω του στον νεροχύτη, αγκαλιάζοντας, αγγίζοντας, και πιάνοντάς τον. Δεν νομίζω ότι του αρέσει. Δείχνει την αγάπη του με άλλους τρόπους, με πράξεις φροντίδας, και με το πόσο προσεκτικά με ακούει. Είναι λιγότερο σεξουαλικός από εμένα, και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος, που αποφασίσαμε να πηγαίνουμε με άλλους ανθρώπους.

Πάντα ενημερώνουμε τους όρους της συμφωνίας μας, και μέρος της συμφωνίας είναι ότι ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον, για κάθε άντρα με τον οποίο κάνουμε σεξ. Θα του δείξω φωτογραφίες των ανδρών με τους οποίους έχω πάει στο σπίτι, ιδιαίτερα των χαριτωμένων, και θα μιλήσω για τις καλύτερες κινήσεις τους. Ο Λορέντζο κι εγώ ήμασταν πάντα ειλικρινείς, ακόμα και για τη σεξουαλική μας συμβατότητα. Ο Λορέντζο είναι top, ενώ εμένα μου αρέσει να αλλάζω ρόλους. Επειδή δεν μπορούσε να μου δώσει όλα όσα χρειαζόμουν, από νωρίς αποφάσισε, ότι αυτό δεν ήταν δίκαιο για μένα, οπότε επέμενε να είμαστε και οι δύο ελεύθεροι.

Περιστασιακά, θα κοιμάμαι με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό άνδρα και μετά θα κανονίζω ένα ραντεβού, για να τον φέρω σπίτι για ένα τρίο. Το πρόβλημα είναι ότι σπάνια συμφωνούμε για το ποιος είναι hot και ποιος όχι. Ο Λορέντζο μου έχει δείξει άνδρες που του αρέσουν στο παρελθόν και εγώ ήμουν τύπου: «Ίιιιουυυ». Μου αρέσουν οι νεότεροι άνδρες με σγουρά μαλλιά. Δεν είναι αυτός ο τύπος του, αλλά συμβιβαζόμαστε.

Έχουμε αυστηρούς κανόνες για τον έρωτα. Δεν επιτρέπεται να αναπτύξουμε συναισθήματα για άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για μένα – αφού ο αρχικός ενθουσιασμός moυ, για έναν άλλον άντdα μου φεύγει γρήγορα, και συνήθως καταλήγω να μου λείπει ο Λορέντζο. Θα με απογοητεύσει ο τρόπος που φιλάει αυτός ο άνδρας, ή ο τρόπος που αισθάνομαι τη γλώσσα του στο στόμα μου. Θα μυρίσω το aftershave του, και θα με κάνει να σκεφτώ το πολύ συγκεκριμένο, φρέσκο άρωμα του δέρματος του Λορέντζο. Κάθε φορά που κοιμάμαι με άλλον άνδρα, καταλήγω να αγαπώ λίγο περισσότερο τον Λορέντζο.