Οι dating εφαρμογές βλάπτουν σοβαρά την ψυχική υγεία

04/08/2019
από

Μια νέα έρευνα έχει στοιχεία για να υποστηρίξει κάτι που πολλοί από εμάς γνωρίζουν ήδη: Οι dating εφαρμογές δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού άγχους και απομόνωσης.

Η έρευνα έρχεται από πανεπιστήμιο του Οχάιο, με τους ερευνητές να εξετάζουν τις συμπεριφορές 269 φοιτητών, που χρησιμοπιούν τουλάχιστον μία τέτοια εφαρμογή. Κάθε φοιτητής έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις, που σχεδιάστηκαν για να μετρήσουν το επίπεδο μοναξιάς τους. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν μια ανησυχητική τάση.

“Δεν είναι μόνο ότι οι φοιτητές χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους πολύ”, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Kathryn Coduto. “Είχαμε συμμετέχοντες που απάντησαν ότι λείπουν από το σχολείο ή την εργασία τους ή ότι έχουν πρόβλημα στο μάθημα ή στην εργασία επειδή πρέπει να ελέγχουν τις εφαρμογές στα τηλέφωνά τους. Έχω δει ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές συνέχεια. Παίρνουν τα τηλέφωνά τους παντού, όταν είναι στο δείπνο με φίλους ή όταν είναι σε ομάδες. Δεν μπορούν να σταματήσουν με τίποτα”.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ο εθισμός αυτός επιδεινώνει την αίσθηση της μοναξιάς. Οι σπουδαστές που χρησιμοποιούν υπερβολικά πολύ τις εφαρμογές ανέφεραν το αίσθημα έντονου κοινωνικού άγχους όταν βρίσκονται γύρω από ανθρώπους.

Εξέφρασαν επίσης φόβο για προσωπικές αλληλεπιδράσεις, πράγμα που τους οδήγησε σε περαιτέρω χρήση των εφαρμογών.

Mήπως ήρθε η στιγμή να σβήσεις το Grindr από το κινητό σου;




Δες και αυτό!