Περαιτέρω επιχειρήματα από την πολιτική αγωγή για την υπόθεση Κορκονέα

03/08/2019

Για «δικαίωση κάνουν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με αφορμή την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας επέβαλε ποινή 13 ετών στον Επαμεινώνδα Κορκονέα που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό τού πρότερου σύννομου βίου.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο έσπασε τα ισόβια δεσμά που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, αλλά και οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση τού πρώην ειδικού φρουρού.

Σήμερα (Παρασκευή), η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, προκειμένου να εξετάσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Σε μία τέτοια περίπτωση, η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Από την πλευρά τους, οι δύο συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζουν την απόφαση του Εφετείου «προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας» και σημειώνουν ότι «το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του».

Όπως τονίζουν, θα υποβάλουν περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό, όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό.

«Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση», σημειώνουν επίσης οι συνήγοροι.

πηγή: efsyn.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!