Fat Unicorns: “Όταν ο Αρκάς άρχισε να σεφερλίζει”

03/08/2019
από

Όταν ο ARKAS -The Original Page σταμάτησε να ασχολείται με τη νέα κυβέρνηση που έχει επιστρέψει με αέρα σκοταδιστικού μεσαίωνα και άρχισε να Σεφερλίζει, να διαιωνίζει στερεοτυπικές αντιλήψεις για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων και στο τέλος να προσπαθεί να δικαιολογήσει το ‘χιούμορ’ του, με την πρόφαση ότι εμείς τα υπόλοιπα δεν έχουμε αρκετό από αυτό για να το αναγνωρίσουμε και να γελάσουμε με τις διακρίσεις που προωθεί, έπαψε να είναι αστείος.

Αυτό ΔΕΝ είναι χιούμορ, αλλά ξεκάθαρα στοχοποίηση και εξευτελισμός των χονδρών ατόμων, και πιο συγκεκριμένα, των χονδρών γυναικών. Γιατί να γελάσουμε με σκίτσα που ξεφτιλίζουν το άτομο που είναι χονδρό ή έχει παχύνει, που έχει χάσει τα μαλλιά του, που έχει γεράσει; Με αυτά γελούσαμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, τότε που ακόμα δε γνωρίζαμε πόσο άσχημο αντίκτυπο μπορεί αυτό να έχει σε πολλούς ανθρώπους γύρω μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από τις αντιδράσεις μερικών, ανεβάζει σκίτσο (βλ. εικόνα 2) με το οποίο ουσιαστικά δίνει το βήμα σε κάθε ρατσιστή, σεξιστή, ομοφοβικό, χονδροφοβικό να νιώσει ότι βρίσκει το δίκιο του και να συνεχίσει να προωθεί οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, ξερνώντας κακοποιητικό λόγο.

Κάποιες/-οι φανς του αναφέρουν στα σχόλια ότι αυτό ήταν το χιούμορ του πάντα και ότι δε θα έπρεπε να αντιδράμε. Μήπως ήρθε η στιγμή λοιπόν να αναθεωρήσουμε λιγάκι και να επανεξετάσουμε τις επιλογές που κάναμε πριν μερικά χρόνια;

Fat Unicorns




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!