Δύο υποθέσεις για την άρση της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στην Καραϊβική

29/07/2019
από

Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες είναι χώρα στην Καραϊβική, όπου ισχύουν ακόμη νόμοι από την εποχή της αποικιοκρατίας για την ομοφυλοφιλία, όμως σήμερα, κάτι πάει να το ανατρέψει αυτό.

Δύο άνδρες έχουν καταθέσει αγωγές, για να κινηθούν δικαστικές διαδικασίες, προς αμφισβήτησή των νόμων του κράτους ως «κακοποιητικών» και «σοβαρά ακατάλληλων» .

Και οι δύο άνδρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες λόγω των εξαιρετικά συντηρητικών νόμων, σύμφωνα με τη συμβουλή των νομικών τους, καθώς εκεί αποστερούνται την αξιοπρέπεια και την αυτονομία τους, λόγω της ισχύος των νόμων.

Ο Javin Johnson, 22 ετών, ζήτησε άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, αφού κατέθεσε ότι δεν μπορούσε να ζήσει ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος στην πατρίδα του στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες. Ο 53χρονος, Sean Macleish, ζει σήμερα στο Σικάγο και έχει κάνει δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό του κράτους να καταργήσει αυτούς τους νόμους, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του με τον σύντροφό του και να ζήσουν χωρίς κανέναν φόβο.

Οι δύο ενάγοντες, αν και δε γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, ζητούν αμφότεροι την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στο έθνος της Καραϊβικής.

Οι δύο υποθέσεις αναμένεται να γίνουν δεκτές από το Ανώτατο Δικαστήριο της πρωτεύουσας, Κίνγκσταουν, που είναι κι η μεγαλύτερη πόλη του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων. 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!