Η Virgin Atlantic και ο Open for Business υπογραμμίζουν το οικονομικό κόστος των ΛΟΑΤΚ διακρίσεων στην Καραϊβική, μετά τα αποτελέσματα νέας μελέτης.

Η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic συνεργάστηκε με τον Open for Business, έναν όμιλο εταιρειών που υποστηρίζει ότι οι κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς και ποικιλόμορφες είναι καλύτερες για την οικονομική ανάπτυξη.

«Η οικονομική υπόθεση για την ένταξη των ΛΟΑΤ+ στην Καραϊβική», είναι ο τίτλος της έκθεσης, η οποία εξετάζει δώδεκα αγγλόφωνες χώρες της Καραϊβικής, και παρουσιάστηκε χθες σε δημόσιο διαδικτυακό σεμινάριο, που είναι διαθέσιμο για λήψη εδώ.

“Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του brand μας για την προώθηση αλλαγών σε όλο τον κόσμο”

Τα ΛΟΑΤΚ άτομα της Καραϊβικής υποφέρουν από την ευρεία ομοφοβία και τρανσφοβία που χρηματοδοτείται από το κράτος, με εννέα από τις δώδεκα χώρες που ερευνήθηκαν να ποινικοποιούν ακόμη και την οικειότητα μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, ενώ και οι δώδεκα χώρες αρνούνται την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Το κόστος των διακρίσεων, ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, ανέρχεται στο 5,7% του ετήσιου ΑΕΠ. Ο τουρισμός σε αυτές τις χώρες υφίσταται, επίσης, ετήσια απώλεια 689 εκατομμυρίων δολαρίων (0,93% του ετήσιου ΑΕΠ).

Τα δεδομένα της έρευνας για πιθανά ΛΟΑΤΚ και στρέιτ άτομα στον τουρισμό διαπίστωσαν ότι ο βασικός λόγος, που κάποιο άτομο δεν επισκέφτεται τη χώρα ή την περιοχή γενικότερα είναι η αρνητική εικόνα που έχουν για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ΛΟΑΤΚ άνθρωποι εκεί. υπάρχει στίγμα και αντι-ΛΟΑΤΚ νόμοι. Και το 60% των ΛΟΑΤΚ και στρέιτ ανθρώπων θα επισκεπτόταν μια χώρα, αλλά μόνο μετά την έγκριση της κυβέρνησης με νομοθεσία, που να επιτρέπει τουλάχιστον τα γκέι σωματεία και οργανώσεις.

Ως αποτέλεσμα του στίγματος που συνδέεται με το να είναι ένα άτομο ΛΟΑΤΚ στην Καραϊβική, η έκθεση δείχνει ότι τα νησιά υφίστανται επιπλέον ‘brain drain’, με πολλά ΛΟΑΤΚ εξειδικευμένα εργαζόμενα άτομα να μεταναστεύουν σε πιο προοδευτικές κοινωνίες, γεγονός που οδηγεί σε χαμένο ανθρώπινο δυναμικό, παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Atlantic, Juha Jarvinen, δήλωσε:

“Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Open for Business σ’ αυτό το εξαιρετικά ισχυρό επίπεδο έρευνας. Η Καραϊβική είναι -αυτονόητα- ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς αναψυχής και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στον κόσμο. Αλλά, δυστυχώς, είναι επίσης ένα από τα λιγότερο συμπεριληπτικά μέρη του κόσμου. Ο τουρισμός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις οικονομίες πολλών χωρών της Καραϊβικής, οι οποίες υφίστανται ιδιαίτερα σκληρές επιπτώσεις από την παγκόσμια επιβράδυνση των ταξιδιών που προκαλείται από την Covid-19.

“Για να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής στο μέλλον, είναι απαραίτητο να προσελκύσουμε ευρύτερους πιθανούς δημογραφικούς ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναγνωρίζονται ως ΛΟΑΤΚ+ και σύμμαχοι της κοινότητας.”  

Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Open For Business, Kathryn Dovey απάντησε λέγοντας:

«Αυτά τα δεδομένα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, ότι οι διακρίσεις και η ποινικοποίηση των ΛΟΑΤ+ συγκρατούν τις οικονομίες στην περιοχή. Εάν αυτές οι χώρες θέλουν να αυξήσουν τον τουρισμό και να μη χάσουν ταλαντούχα εργαζόμενα άτομα, πρέπει να αγκαλιάσουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ένταξη. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή αρχίζουν να αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για ένταξη των ΛΟΑΤ+ ατόμων, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.»

Η έκθεση περιελάμβανε έρευνες με άτομα της ΛΟΑΤΚ κοινότητας της Καραϊβικής, που ζουν σήμερα στα νησιά και στο εξωτερικό, καθώς και μελλοντικούς τουρίστες της Καραϊβικής, αλλά και συνεντεύξεις με τοπικούς επιχειρηματίες και υπαλλήλους.