Oμοφοβική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

12/07/2019

“Ο τύπος είναι συχνός στη γειτονιά της Ιασωνίδου και άλλα άτομα θα έπρεπε να προσέχουν περνώντας από εκεί ιδίως μόνα τους…”

Θύμα ομοφοβικής επιθέσης έπεσε ένα νεαρό άτομο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Πάνος βρισκόταν στην οδό Ιασωνίδου όταν ένας άγνωστος άνδρας του επιτέθηκε.

Όπως περιγράφει το ίδιο το θύμα μέσα από τον Facebook:

Μόλις δέχτηκα σωματική ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (οδός Ιασωνίδου). Ο δράστης (ηλικίας κάπου στα 25), αδύνατος σχετικά, κοντό μαλλί ξυρισμένο, μου επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά και στη συνέχεια προσπάθησε να μου αποσπάσει το κινητό χωρίς επιτυχία.

Παράλληλα, ισχυριζόταν πως “του την έπεσα” και πως γι’αυτό έγινε ότι έγινε. Βρισκόμουν στο πάτωμα προσπαθώντας να προστατευτώ από τα χτυπήματα και παράλληλα να κρατάω το κινητό μου. Περαστικοί του ζήτησαν να σταματήσει (αρκετά ηλικιωμένοι γαρ, οπότε δεν περίμενα να κάνουν κάτι παραπάνω), τους ζήτησε να μην ανακατευτούν και τη στιγμή εκείνη κατάφερα να σηκωθώ και να απομακρυνθω.

Εκείνος τότε με ακολούθησε και με ξαναχτύπησε στο πρόσωπο. Μπόρεσα να μπω σε ένα γειτονικό κατάστημα Yes απ’οπου και στον πανικό μου το μόνο που ζήτησα ήταν πάγο και ένα ποτήρι νερό. Τα παιδιά που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ ευγενικά και μου στάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια. Κάλεσα την αστυνομία και περίμενα στο κατάστημα.

Η αστυνομία εφτασε, έδωσα κατάθεση και κατήγγειλα το περιστατικό ως ρατσιστική επίθεση. Εγώ ειμαι καλά, μόνο το σοκ ειναι αρκετό, και ο λόγος που γράφω ότι γράφω είναι γιατί η κοπελα απτό κατάστημα με ενημέρωσε πως ο τύπος είναι συχνός στη γειτονιά της Ιασωνίδου και άλλα άτομα θα έπρεπε να προσέχουν περνώντας από εκεί ιδίως μόνα τους.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!