LGBT+ bullying: Ο πιο διαδεδομένος τύπος εκφοβισμού στα σχολεία της Μ. Βρετανίας

05/07/2019

Ο εκφοβισμός των ΛΟΑΤΚΙ είναι ο πλέον διαδεδομένος τύπος εκφοβισμού στα σχολεία, με έρευνες που δείχνουν ότι πρόκειται για τα πιο συχνά περιστατικά που σχετίζονται με ρατσισμό, σεξισμό ή θρησκεία.

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών YouGov σε περισσότερο από 1.000 εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε ότι το 13% των παιδιών είναι θύματα εκφοβισμού λόγω της σεξουαλικότητάς τους, 11% λόγω της φυλής τους, 7% λόγω του φύλου τους και 2% λόγω της θρησκείας τους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 71% των δασκάλων έχει βρεθεί μπροστά ομοφοβικό εκφοβισμό, ενώ το 35% ισχυρίζεται ότι το έχει παρατηρήσει τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η YouGov για το PinkNews έδειξε επίσης ότι το 59% των ανθρώπων υποστήριξε την εκπαίδευση σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ σχέσεις στα σχολεία, ενώ το 25% δήλωσε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μάθουν για τις σχέσεις αυτές στα σχολεία και το 16% δεν ήταν σίγουρο.

Ο γνωστός τραγουδιστής Will Young ενώθηκε με την Amazon, την φιλανθρωπική οργάνωση Just Like Us και την Pink News, για την προώθηση της υγιούς ΛΟΑΤΚΙ εκπαίδευσης στα σχολεία, εισάγοντας βιβλία με καλύτερη συμπερίληψη προς τους μαθητές.

“Η χρήση της λογοτεχνίας μόνο για να ανοίξει κανείς συνομιλίες και να εκπαιδεύσει και να καθοδηγήσει και να προσφέρει παρηγοριά… είναι το πιο θαυμάσιο πράγμα”, είπε ο Young, ο οποίος λέει ότι ήξερε ότι είναι ομοφυλόφιλος από νεαρή ηλικία και θα ήθελε να είχε τις ίδιες ευκαιρίες για ενημέρωση όταν ήταν ο ίδιος μαθητής.

“Αν μου δινόταν παρόμοια λογοτεχνία τότε, ίσως δεν θα ένιωθα τόσο μόνος”, συμπλήρωσε.

Νέες οδηγίες σχετικά με τις σχέσεις και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές από το 2020 και θα απαιτούν από τους μαθητές να μάθουν για τις ΛΟΑΤΚΙ σχέσεις, δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το Τμήμα Εκπαίδευσης.

Δεν έχουν λείψει οι εντάσεις πάνω στην αλλαγή αυτή, μιας και έχουν υπάρξει διαδηλώσεις από ορισμένους γονείς ενάντια στα σχολεία που διδάσκουν σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα.

Οι γονείς σε δύο σχολεία στο Μπέρμιγχαμ διαμαρτυρήθηκαν για τα μαθήματα, ενώ το Δημοτικό Σχολείο του Anderton Park απαιτούσε δικαστική εντολή για απαγόρευση διαδηλώσεων γύρω από το χώρο.

Η Angela Eagle της του Εργατικού Κόμματος, η οποία το 1997 έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη που εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εγκωμιάστηκε για την παθιασμένη υπεράσπιση της διδασκαλίας της ΛΟΑΤΚΙ ισότητας, την περασμένη εβδομάδα.

Είπε ότι αυτή η εκπαίδευση δεν είναι “προπαγανδιστική” ή “προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους γκέι”, αλλά αφορά το σεβασμό του δικαιώματος να έχουν ίση υποδοχή στο σχολείο και να μην πέφτουν θύματα εκφοβισμού.

Nikolas Sakkas

Γεια σας αγαπητ@ μου!
Ονομάζομαι Νικόλας Σακκάς, είμαι δημοσιογράφος και διανύω την 2η δεκαετία της ζωής μου. Ενώ έχω βγει από την ντουλάπα μου από το 2014 και έχω πετάξει το κλειδί από την κορυφή του Πηλίου, πάντα είχα αυτή την ανάγκη να εκφράζω όσα πρεσβεύω. Έτσι ήρθε το Antivirus την περίοδο που υπηρετούσα στο Ναυτικό και είχα όσο ποτέ την ανάγκη αυτή. Είμαστε μια μικρή οικογένεια με μεγάλους ανθρώπους, το κάθε άτομο ξεχωριστά, μοναδικό. Σας ευχαριστούμε που μας ακολουθείτε στο υπέροχο αυτό ταξίδι!




Δες και αυτό!