Κορυφαία προτεραιότητα η PrEP και τα κιτ για τεστ στο σπίτι στις ΗΠΑ

14/06/2019
από

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι οργανώσεις, που μάχονται για την εξάλειψη του στίγματος σχετικά με τον ιό του HIV, σύμφωνα με τις κυβερνητικές συστάσεις των ΗΠΑ.

Η Αμερικανική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (USPSTF) ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της για την PrEP, δίνοντάς της βαθμολογία «Α» . Η PrEP θεωρείται πια μια αποδεδειγμένη προληπτική θεραπεία για τον HIV. Η USPSTF αξιολόγησε, επίσης, σε «Α» την τακτική, εθελοντική εξέταση για τον ιό του HIV για άτομα ηλικίας 15 έως 65 ετών, για όλες τις έγκυες γυναίκες και άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο.

J. Maurice McCants-Pearsall

Ο νόμος για τη λεγόμενη προσιτή κίνηση φροντίδας (Affordable Care Act) απαιτεί από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να καλύπτουν τις υπηρεσίες πρόληψης, που συνιστώνται από την USPSTF με βαθμό αξιολόγησης «Α» ή «Β» χωρίς καταμερισμό κόστους. Η ομάδα υπεράσπισης των LGBTI δικαιωμάτων, Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Human Rights Campaign (HRC), δήλωσε: «Για τα LGBTQ άτομα της Αμερικής και για αμέτρητα άλλα άτομα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, η επιδημία του ιού του HIV και του AIDS παραμένει σοβαρή απειλή για την υγεία και την ευημερία» , μέσω του Προέδρου Chad Griffin.

Ο διευθυντής για τον HIV και την ισότητα στην υγεία, J. Maurice McCants-Pearsall υπογράμμισε ότι: «Αυτές οι συστάσεις από την USPSTF αντιπροσωπεύουν ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για την υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων Αμερικανών.” 




Δες και αυτό!