Ταραχές σε δύο Pride στις ΗΠΑ από νεοναζί και εκφοβισμούς

11/06/2019
από

Δύο ξεχωριστές πορείες υπερηφάνειας της LGBT+ κοινότητας στις ΗΠΑ διαταράχθηκαν το Σάββατο, η μία υπό τον φόβο πυροβολισμών κι η άλλη από μεγάλη νεοναζιστική ομάδα της Αμερικής.

Washington DC

Στην Ουάσιγκτον, επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση πανικού, όταν διακόπηκε το Pride, υπό τον φόβο πιθανού δράστη, που φέρεται ότι βρισκόταν στο σημείο και είχε στην κατοχή του όπλο. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Dupont Circle για την παρέλαση, όταν ο κόσμος άρχισε να τρέχει μέσα στον πανικό, λόγω κάποιων ήχων που άκουσαν και έμοιαζαν με πυροβολισμούς.

“Καθώς οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, υπήρχε πλήθος ανθρώπων που είχε απομακρυνθεί και μερικά από τα άτομα ανέφεραν ότι υπήρχε ένας άνδρας με όπλο και ότι κάποιος είχε πυροβολήσει” , δήλωσε ο Guillermo Rivera, διοικητής του Μητροπολιτικού Τμήματος της Αστυνομίας. Ένας άνδρας συνελήφθη και αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατοχής πυροβόλων όπλων.


Detroit

Στο Ντιτρόιτ, μια ένοπλη ομάδα δέκα περίπου νεοναζιστών κατέβηκε στο ετήσιο Φεστιβάλ Motor City Pride, όπου κρατούσαν πλακάτ και έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς, προβάλλοντας τα περιβραχιόνιά τους με τη σβάστικα. Όμως, δε σταμάτησαν εκεί. Έσκισαν σημαίες του Pride και έσπρωξαν μακριά τουλάχιστον έναν από τους συμμετέχοντες του Pride.

“Κυριολεκτικά f ******! Ναζί βρίσκονται στο Motor City Pride αυτή τη στιγμή, παρακαλώ να παραμείνετε ασφαλείς εκεί όλα σας. Ακόμη κι αν το αξίζουν, μην ασχολείστε. Η ασφάλεια μας στο Pride είναι το πιο σημαντικό πράγμα.” έγραψε κάποιο άτομο στο twitter.

 




Δες και αυτό!