Η ομόφυλη σχέση της Batwoman στη σειρά θα «κανονικοποιηθεί» 

04/06/2019
από

Η Rudy Rose δήλωσε ότι η ομόφυλη σχέση της ως Batwoman στη νέα σειρά θα «κανονικοποιηθεί» .

Η ανοιχτά gay ηθοποιός, αγαπημένη Ruby Rose, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως gender-fluid – αποκάλυψε πέρυσι ότι θα ενσαρκώσει τον ρόλο της υπερηρωίδας της DC, Batwoman.

Η Batwoman εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο σύμπαν της DC Comics ως η ρομαντική σχέση του Batman, όμως από το 2006 έκανε coming out ως ανοιχτά gay, όταν επαναπαρουσιάστηκε στα κόμικς ως λεσβία εβραϊκής καταγωγής. Στο πρόσφατο τρέιλερ της σειράς, βλέπουμε ότι το alter-ego της Batwoman, την Kate Kane να έχει μια ομόφυλη σχέση, κι η Rose επισημαίνει ότι στη σειρά η σχέση αυτή παρουσιάζεται ως «κανονικοποιημένη» .


Σε συνέντευξή της στο Adweek, εξήρε τη σειρά στο κομμάτι αυτό, εξηγώντας ότι δε μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει υπερβολικά τη σχέση αυτή:

«Υπάρχει ένας τρόπος που οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες συχνά απεικονίζουν κάθε είδους νέα σχέση, όταν είναι μεταξύ μίας γυναίκας και μίας άλλης γυναίκας.

“Έχει συχνά μια αρχή, μία μέση κκι ένα τέλος, που είναι πάντα τα ίδια. Όπως, «Ω θεέ μου, είσαι η καλύτερή μου φίλη και κάνουμε pyjama party στο γυμνάσιο!” 


“Κι αυτό είναι οκ, γιατί αυτός είναι ένας τρόπος που εξακολουθούν να παρουσιάζονται και εξακολουθούν να αφηγούνται μ’ έναν νομιμοποιητικό τρόπο τα πράγματα, ώστε οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν στις σχέσεις.

“Αλλά υπάρχει ταυτόχρονα η αίσθηση ότι σα να πρέπει να επεξηγήσουμε περισσότερο τα πράγματα, από ό, τι όταν πρόκειται για ένα ετερόφυλο ζευγάρι.

“Κι αυτό το αγαπώ [σ’ αυτή η σειρά] γιατί όσο κι αν λατρεύω την αναπαράσταση με κάθε τρόπο, μορφή και σχήμα, δε νομίζω ότι έχω δει ποτέ [η αναπαράσταση ενός ομόφυλου ζευγαριού γυναικών] να γίνεται τόσο “κανονικοποιημένα” όσο σε αυτήν την σειρά.” 




Δες και αυτό!