Τα δυνατά μας συναισθήματα κάνουν τη σχέση μας διαφορετική, όχι η ταυτότητα φύλου μας

15/05/2019
από

Ο τρανς τραγουδιστής και ακτιβιστής Jaimie Wilson και η cis ηθοποιός και παρουσιάστρια Jessenia Vice ερωτεύτηκαν, όταν η Vice μπήκε στο Instagram του Wilson κι εκείνος της απάντησε με τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Το ζευγάρι είναι σήμερα σε μια σοβαρή σχέση και ζουν μαζί με το σκυλί τους στη Νέα Υόρκη. Η Vice κι ο Wilson θέλουν να δείξουν ότι σχέσεις, όπως η δική τους, είναι φυσιολογικές κι ότι το να βγαίνει κάποιο άτομο ραντεβού με ένα τρανς άτομο δε διαφέρει σε τίποτα, με το να βγαίνει με ένα cis άτομο.

Η Vice εξηγεί ότι το να βγαίνει με τον Jaimie ήταν διαφορετικό, αλλά όχι γιατί είναι τρανς.
“Νομίζω ότι είναι κυρίως λόγω της σύνδεσής μας, νομίζω ότι μοιραζόμαστε πολλά ως δημιουργοί, ως καλλιτέχνες. Τα συναισθήματά μας και η σύνδεσή μας, είναι βαθιά [περισσότερο] από το φυσικό … κι αυτό είναι που κάνει τη σχέση μας μεγάλη και διαφορετική” .

Το coming out στους γονείς της Jessenia Vice

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που η Vice κι ο Wilson έπρεπε να περάσουν ως ζευγάρι ήταν το coming out στους γονείς της Vice. Η μητέρα της δεν ήταν σίγουρη τι σήμαινε τρανς. “Έπρεπε να εξηγήσω σε βάθος τι σήμαιναν όλα και στη συνέχεια σεβάστηκε το γεγονός ότι μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που είχε αρχικά συναντήσει μήνες πριν” , εξηγεί η Jessenia. Ο Wilson δεν έχει πλέον στενές σχέσεις με την οικογένειά του, από τότε που έκανε coming out στους δικούς του γονείς, όταν ήταν 19 χρονών. Οι γονείς του τότε τον έδιωξαν από το σπίτι και αναγκάστηκε να φροντίσει μόνος του τον εαυτό του. Έτσι, για τον Wilson, η αποδοχή του από την οικογένεια της Vice κάνει όλη τη διαφορά.

Η πιο τραβηγμένη υπόθεση που αντιμετωπίζει η Vice είναι ότι ο κόσμος υποθέτει, ότι επειδή είναι με τον Wilson, τότε μάλλον πρέπει να είναι ή λεσβία ή αμφιφυλόφιλη – και την εκπλήσσει το γεγονός ότι λαμβάνει αυτά τα σχόλια από πολλούς ανθρώπους της LGBT+ κοινότητας.

Η πίεση από κοινωνικά μέσα

Ένας άλλος αγώνας που ο Wilson κι η Vice καλούνται να αντιμετωπίσουν ως ζευγάρι είναι το μίσος που και οι δύο λαμβάνουν από τα social media. Ο Wilson ανησυχούσε ότι η Vice δε θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την αντίδραση από τους ανθρώπους στο διαδίκτυο.
«Νιώθω ότι είχα αυτόν τον φόβο, ότι θα λάμβανε τόσο πολύ μίσος με το να είναι με κάποιον σαν εμένα … και σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να καταστρέψω τη ζωή ενός ανθρώπου» , δήλωσε ο Wilson. Ευτυχώς η Vice δεν ανησυχούσε για το μίσος, γιατί, όπως είπε: «θα υπάρχει πάντα μίσος στα κοινωνικά μέσα» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!