Το VICE ταξιδεύει στη Λέσβο και διερευνά πώς είναι η ζωή για ένα τρανς άτομο στην επαρχία. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει η Πάολα Ρεβενιώτη.

Η Πάολα πήγε στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου, όπου επί μήνες κατέφθαναν εκατοντάδες πρόσφυγες μετά το ταξίδι τους από τις τουρκικές ακτές στις βάρκες του θανάτου. Σε αυτό το ψαροχώρι, στη σκιά της προσφυγικής κρίσης, συνάντησε τη Δήμητρα.

Η Δήμητρα, 60 ετών σήμερα, ήταν από παιδί διαφορετική. Μας μιλάει για το πώς είναι να μεγαλώνει ένας ιδιαίτερος άνθρωπος σε μία τόσο κλειστή κοινωνία αλλά και πώς είναι να αισθάνεσαι πρόσφυγας σε ένα χωριό που έχει πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Δείτε το βίντεο εδώ…

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!