Πρωθυπουργός Αυστραλίας: “Δεν πιστεύω ότι οι gay πηγαίνουν στην κόλαση”

14/05/2019
από

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι δεν πιστεύει ότι οι gay πηγαίνουν στην κόλαση.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα (13 Μαΐου) αν πιστεύει ότι οι gay πηγαίνουν στην κόλαση. Εκείνος απέφυγε την ερώτηση.

Τότε, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Bill Shorten επιτέθηκε στη στάση του Morrison ισχυριζόμενος, ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποκλείσει αμέσως την ιδέα.

Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Ποια είναι η άποψή σας, οι gay πηγαίνουν στην κόλαση;» 

Ο Morrison απάντησε: «Στηρίζω τη νομοθεσία της χώρας και πάντα δεν αναμιγνύω τη θρησκεία μου με την πολιτική. Είναι νόμος κι είμαι χαρούμενος, που σήμερα έχει γίνει αυτή η αλλαγή κι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν με τη ζωή τους» .

Σε δήλωσή του, που έγινε σήμερα (14 Μαΐου), ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε τις απόψεις του: «Δεν κατεβαίνω για Πάπας, κατεβαίνω για Πρωθυπουργός» .

«Όχι, δεν πιστεύω ότι [οι gay πηγαίνουν στην Κόλαση]. Ήταν μια απεγνωσμένη, φθηνή βολή από τον Bill Shorten, ο οποίος προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τον στεγαστικό φόρο του, που θα υπονομεύσει την αξία των σπιτιών των ανθρώπων» .

Τι απάντησε ο Bill Shorten;

Ο Shorten παραδέχτηκε την έκπληξή του στους δημοσιογράφους, που του έθεσαν το ζήτημα. Αλλά δήλωσε στην Τασμανία την Τρίτη στους δημοσιογράφους ότι αισθάνθηκε πως η απάντηση του πρωθυπουργού δεν ήταν αρκετά καλή:
«Δε μπορώ να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός δε δήλωσε αμέσως ότι οι gay δεν πάνε στην κόλαση» .

Επιπλέον, ο Shorten εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τη δική του στάση στο θέμα:
«Δεν πιστεύω ότι οι gay, επειδή είναι gay, θα πάνε στην κόλαση. Δε χρειάζομαι νόμο για να μου το πει αυτό, δεν το πιστεύω. Και νομίζω ότι αν θέλεις να είσαι πρωθυπουργός της Αυστραλίας, πρέπει να είσαι πρωθυπουργός για όλους τους ανθρώπους. Το έθνος πρέπει να σταματήσει να κατατρώει τον εαυτό του με τέτοιου είδους παράλογες διαιρέσεις και τοξικότητες» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!