Οκτώ άνδρες έχουν συλληφθεί από την αστυνομία του Μπαγκλαντές και κατηγορούνται για τις δολοφονίες των LGBT+ ακτιβιστών Xulhaz Mannan και Mahbub Tonoy, που έγιναν τον Απρίλιο του 2016.

Ο Mannan και ο Tonoy δέχτηκαν θανάσιμη επίθεση στο διαμέρισμά τους το 2016, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν είχε κατηγορηθεί για τις δολοφονίες τους. Ο Mannan ήταν ο εκδότης του πρώτου LGBT+ περιοδικού του Μπαγκλαντές, Roopban, ενώ ο Tonoy ήταν ο γενικός γραμματέας της έκδοσης.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας απέδωσε χθες τις κατηγορίες εναντίον των οκτώ ανδρών και ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας Ansar al Islam, σύμφωνα με την Channel News Asia.

Photo REHMAN ASAD/AFP/Getty Images

Ο αναπληρωτής αστυνομικός Mohibul Islam Khan δήλωσε στην AFP ότι τέσσερις από τους άνδρες συνελήφθησαν, αλλά οι υπόλοιποι τέσσερις εξακολουθούν να παραμένουν ελεύθεροι.

Ωστόσο, η αστυνομία δήλωσε ακόμη, ότι οι δολοφονίες είχαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τοπικών εξτρεμιστών και αρνήθηκε ότι υπήρχε διεθνές μαχητικό δίκτυο που λειτουργούσε στη χώρα.