Το Istanbul Pride ζητά το μποϊκοτάζ των ακαδημαϊκών που απαγόρευσαν το Pride στο ΜΕΤU

12/05/2019
από

Το μποϊκοτάζ των ακαδημαϊκών που εφάρμοσαν την παράνομη εντολή του κυβερνήτη της Άγκυρας, σχετικά με τη διεξαγωγή του φοιτητικού Pride στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (ΜΕΤU), ζητά η επιτροπή διοργάνωσης του Istanbul Pride.

Βίαιη καταστολή του φοιτητικού pride στην Άγκυρα από την αστυνομία

Στο σχετικό δελτίο τύπου, η επιτροπή κοινοποιεί τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων ακαδημαϊκών, ζητώντας την αποπομπή τους από τον ακαδημαϊκό κόσμο αλλά και την τιμωρία τους (αυτών και των άλλων δημόσιων λειτουργών) για παραβατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Οι ακαδημαϊκοί που αναφέρονται παρακάτω και ανήκουν στο γραφείο της πρυτανείας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (metu) εφάρμοσαν την παράνομη εντολή που δόθηκε από την κυβέρνηση της άγκυρας.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας δήλωσε με εντολή του ότι: “όλα τα γεγονότα / δραστηριότητες που σχετίζονται με τα Lgbti θέματα απαγορεύονται στην Αγκυρα”. Ωστόσο, είναι ενάντια στο Σύνταγμα η απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων / δραστηριοστήτων που σχετίζονται με σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, γλώσσα, φυλή, χρώμα, φύλο, πολιτική σκέψη, φιλοσοφική πίστη, θρησκεία, αίρεση, κλπ., ανεξάρτητα από τον λόγο. Επιπλέον, η απαγόρευση της σκέψης, της έκφρασης και της οργάνωσης όλων των πιθανών εκδηλώσεων / δραστηριοτήτων για μια συγκεκριμένη ομάδα με βάση το φύλο τους δεν μπορεί να εισαχθεί μαζικά. Για λόγους προστασίας, μπορεί να απαγορευθεί μόνο μια συγκεκριμένη δράση ή εκδήλωση. Αν από μόνη της μια ταυτότητα αρκεί για την επιβολή μιας απαγόρευσης και όλη η ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και της Ένωσης απαγορεύονται αποκλειστικά στο όνομα της ταυτότητας αυτής, η απαγόρευση είναι κατά του άρθρου της ισότητας του Συντάγματος και κατά των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Και, ως εκ τούτου, συνιστά διάκριση. Ως εκ τούτου, η εντολή από το γραφείο του κυβερνήτη της άγκυρας είναι μια παράνομη παραγγελία.

Εάν ένα άτομο που απασχολείται σε οποιαδήποτε θέση ή κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες αντιλαμβάνεται ότι μια εντολή που δίνει ο / η ανώτερος του είναι αντίθετη με τις διατάξεις των νόμων, του προεδρικού διατάγματος ή του Συντάγματος, δεν πρέπει να την εφαρμόσει και πρέπει να ενημερώσει γι΄αυτή την ασυνέπεια.

Οι ακαδημαϊκοί που αναφέρονται παρακάτω δεν ενημέρωσαν τα πρόσωπα από το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, ότι η εντολή τους ότι ήταν κατά του Συντάγματος. Αντί να ενημερώσουν το γραφείο του κυβερνήτη για την παράνομη φύση της εντολής, την εφάρμοσαν άμεσα. 

Οι απαιτήσεις μας

Απαιτούμε από τους ακαδημαϊκούς των οποίων τα ονόματα έχουμε δώσει παρακάτω και από τους αξιωματικούς του Γραφείου Πολιτιστικών Υποθέσεων και τους ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας που εφάρμοσαν αυτή την εντολή να δικαστούν βάσει συντάγματος επειδή ακολούθησαν παράνομες παραγγελίες.

Οι ακαδημαϊκοί στο γραφείο της πρυτανείας στο τεχνικό πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (metu) που αναφέρονται στο παρόν έγγραφο είναι πρώτα και πάνω απ΄όλα ακαδημαϊκοί. Ως εκ τούτου απαιτούμε από τα τουρκικά και τα διεθνή πανεπιστήμια τον ακαδημαϊκό, κοινωνικό, πολιτιστικό αποκλεισμό τους καθώς και το μποϊκοτάζ τους. Οι ακαδημαϊκοί των οποίων τα ονόματα αναφέρονται παρακάτω είναι υπεύθυνα για την επιβολή μιας παράνομης τάξης και παραβιάζουν τα ακαδημαϊκά πρότυπα και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Middle East Technical University (METU) Rectorate 
President
Prof. Dr. Mustafa Verşan KÖK ([email protected] +90 312 210 4891)

Vice Presidents
Prof. Dr. Meliha ALTUNIŞIK ([email protected] +90 312 210 21 03)
Prof. Dr. F. Dilek SANİN ([email protected] +90 312 210 21 08)
Prof. Dr. Mehmet T. ZEYREK ([email protected] +90 312 210 21 07)
Prof. Dr. Gülser KÖKSAL ([email protected] +90 312 210 41 44)

Secretary General (Acting) & Vice Secretary General (Acting)
Prof. Dr. Türker ÖZKAN ([email protected] +90 312 210 5118)
Prof. Dr. Oğuzhan HASANÇEBİ ([email protected] +90 312 210 6101)

Advisors to the President
Prof. Dr. Bahar GEDİKLİ ([email protected] +90 312 210 28 70)
Prof. Dr. Nazife BAYKAL ([email protected] +90 392 661 2000. 
Prof. Dr. Gaye TEKSÖZ, Dean of Students ([email protected] +90 312 210 41 44)
Assoc. Prof. Dr. Hale IŞIK GÜLER ([email protected] +90 312 210 41 14)
Assoc. Prof. Dr. Y. Eren KALAY ([email protected] +90 312 210 41 84)
Assoc. Prof. Dr. Ahmet YOZGATLIGİL ([email protected] +90 312 210 41 34)

Επιτροπή Istanbul LGBTI+ Pride Week




Δες και αυτό!