Η αμάθεια της αστυνομίας αυξάνει τη βία κατά των τρανς ανθρώπων

09/05/2019
από

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα αμερικανικά αστυνομικά τμήματα δεν έχουν ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν με τα τρανς άτομα, ιδιαίτερα τα μη λευκά, και η αμάθειά τους συνεπάγεται μόνο βία εναντίον αυτής της ευάλωτης ομάδας.

Το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Τρανς Ατόμων των ΗΠΑ εργάστηκε με τοπικές και κρατικές ομάδες για την έκθεση με τίτλο: “Failing to Protect and Serve” , που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η οποία εξετάζει πώς αλληλεπιδρούν τα 25 μεγαλύτερα αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ με τα τρανς άτομα και ποιες πολιτικές, αν υπάρχουν, έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγήσουν αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας είναι τουλάχιστον απογοητευτικά

Σύμφωνα με την έκθεση, κανένα από τα 25 αστυνομικά τμήματα δεν απαιτεί ρητά εκπαίδευση σχετικά με την αλληλεπίδραση με τρανς ανθρώπους και κανένα από αυτά δεν προβλέπει από τις/τους αξιωματικούς να καταγράφουν οποιοδήποτε άλλο όνομα εκτός από το όνομα που αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα. Στην πλειοψηφία των τμημάτων δεν υπάρχουν ρητές πολιτικές όσον αφορά τη στέγαση κρατουμένων, τις διαδικασίες σωματικής έρευνας και την προσβασιμότητα σε ορμόνες.

“Την πεντηκοστή επέτειο του Stonewall, οι τρανς μη λευκοί άνθρωποι παραμένουν στόχος παρενόχλησης, κακοποίησης και βίας” , δήλωσε η Mara Keisling, η εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Τρανς Ατόμων:

“Αν ελπίζουμε να τερματίσουμε αυτήν την κρίση, τα αστυνομικά τμήματα πρέπει να εξελιχθούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κοινοτήτων, που έχουν ορκιστεί να υπηρετήσουν. Οι λύσεις που προσφέρουμε μπορούν να οδηγήσουν αυτές τις κοινότητες και την επιβολή του νόμου του έθνους μας, σε ένα πιο δίκαιο μέλλον, αλλά πρέπει να φθάσουμε μαζί εκεί» .




Δες και αυτό!