Η πρώτη γυναίκα & ανοιχτά λεσβία σε κορυφαίο αξίωμα της Πυροσβεστικής

08/05/2019
από

Το Πυροσβεστικό Σώμα της Νέας Υόρκης (FDNY) αποφάσισε να θέσει ως επικεφαλής της έκτακτης ιατρικής υπηρεσίας μια λεσβία γυναίκα, δίνοντάς της το ανώτατο αξίωμα, που έχει δοθεί ποτέ από το Σώμα σε ανοιχτά gay άτομο, αλλά και σε γυναίκα.

Έτσι, η Lillian Bonsignore έγινε η πρώτη γυναίκα και το πρώτο ανοιχτά gay άτομο, που διορίστηκε ποτέ στη θέση αυτή, η οποία επιβλέπει περισσότερα από 4.100 άτομα, που ανήκουν στο ιατρικό προσωπικό, καθώς και εργαζόμενες/ους άλλων ειδικοτήτων.

“Σήμερα, με υπερηφάνεια μπορώ να γίνω η δυνατότητα κάποιου άλλου ατόμου” είπε σε τελετή την Τρίτη (7 Μαΐου).

“Κάποια μέρα στον κόσμο μας, δε θα χρειάζεται να μιλάμε για το γεγονός, ότι είμαι γυναίκα ή για το ότι είμαι ανοιχτά gay, όταν δέχομαι μια προαγωγή, όπως αυτή. Αλλά σήμερα δεν είναι μία τέτοια μέρα.” 

Η Bonsignore μπήκε στο EMT το 1991, ως 18χρονη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια μιας 28ετούς σταδιοδρομίας της ανέβηκε αξιώματα, υπηρετώντας στην πρώτη γραμμή, ακόμη και κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Πρόσφατα, υπηρέτησε ως επικεφαλής της ακαδημίας του ΕΜΣ προτού προωθηθεί στο ανώτατο γραφείο από τον επίτροπο Daniel Nigro. Ο Nigro δήλωσε στους δημοσιογράφους:

“Υπάρχει αυτή η παλιά έκφραση, ότι μερικές φορές ο καλύτερος άνθρωπος για να γίνει η δουλειά είναι μία γυναίκα. Και η Lillian είναι το καλύτερο πρόσωπο γι’ αυτήν.”

Η κόρη της Bonsignore, Madeline – που είναι το ένα από τα δύο παιδιά της – είπε:

“Με κάνει τόσο υπερήφανη, που βλέπω τι κάνει για τις γυναίκες, και ιδιαίτερα για εμένα, τη θαυμάζω. Είναι πρότυπο.” 

Το Πυροσβεστικό Σώμα της Νέας Υόρκης το 2015 κυκλοφόρησε ένα συγκινητικό βίντεο σε συνεργασία με το It Gets Better Project, με 12 από τις/τους υπαλλήλους του να μιλάνε με ειλικρίνεια για το coming out.

To βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Brooke Guinan, τον πρώτο τρανς άτομο που εργαζόταν στο Πυροσβεστικό Σώμα της Νέας Υόρκης και συμμετείχε στο Pride της Νέας Υόρκης το 2017.




Δες και αυτό!