Προσαγωγή συμφοιτητών του Γιακουμάκη ζήτησε ο εισαγγελέας – ένταση στη δίκη

07/05/2019
από

Mε εξετάσεις νέων μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στα Ιωάννινα, η δίκη των εννέα Κρητικών για την υπόθεση θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι εννέα νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Η υπόθεση είχε διακοπεί στα μέσα Απριλίου ενώ κατά τις πρώτες συνεδριάσεις κανείς από τους κατηγορούμενους δεν βρέθηκε στα δικαστήρια και όλοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, πριν από τη διακοπή, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την προσαγωγή δύο πρώην σπουδαστών στη Γαλακτοκομική Σχολή, των οποίων το όνομα εμφανίζεται στις έως τώρα καταθέσεις στο ακροατήριο, καθώς και μιας πρώην σπουδάστριας που απουσίαζε από τη διαδικασία έως σήμερα, επικαλούμενη λόγους υγείας.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, πατέρας του θύματος, είχε ζητήσει από την έδρα να εξεταστούν ως μάρτυρες ένα συγγενικό του πρόσωπο, ο θείος του Βαγγέλη Γιώργος Βιβιαδάκης, αλλά και ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, που ενεπλάκη στην υπόθεση, αίτημα που έγινε δεκτό.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 20 περιστατικά βίας εναντίον του Βαγγέλη. Του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες και τον μετέτρεπαν σε «τζουκ μποξ», του πατούσαν τα δάχτυλα, τον έδεναν με σχοινί κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε μέλος της παρέας τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του ενώ υποστηρίζουν ότι το πραγματικό bullying το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης είχε εξαφανιστεί ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, σε ηλικία 20 ετών και είχε βρεθεί νεκρός λίγα μέτρα μακριά από τη σχολή ύστερα από πολλές ημέρες αναζήτησης.

Ένταση στη δίκη 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός Κρητικού, ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Δεν λες την αλήθεια μαϊμού» είπε στον μάρτυρα ο κ. Γιακουμάκης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο με την παρατήρηση του εισαγγελέα πως ο μάρτυρας που κατέθετε δεν θυμόταν τι συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Σχολή και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της έδρας.

Η τοποθέτηση του εισαγγελέα είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων που του είπαν πως «έχει άδικο».

με πληροφορίες από efsyn.gr, reader.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!