Το πρώτο ξενοδοχείο που διευθύνεται από τρανς γυναίκες στην Ινδία

03/05/2019
από

Μια ομάδα έξι τρανς γυναικών είχε το όνειρο να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο στην Κεράλα της Ινδίας και το έκανε πραγματικότητα με πολλή προσωπική δουλειά και με λίγη βοήθεια από την κοινωνία των πολιτών!

Η Aditi Achuth, η Saya Mathew, η Preethi Alexander, η Pranav, η Ragaranjini και η Meenakshi έλαβαν μία επιδότηση 14.320 δολαρίων (ΗΠΑ) από την τοπική διοίκηση, για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, με σκοπό την προώθηση μιας θετικότερης στάσης απέναντι στα τρανς άτομα στην Κεράλα.


«Ο κύριος στόχος του ξενοδοχείου «Ruchimudra» είναι να αλλάξει η αρνητική στάση της κοινωνίας απέναντι στα τρανς άτομα» , δήλωσαν στο Mathrubhumi.

Μαζί με τη χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης της ομόσπονδης πολιτείας, οι γυναίκες έλαβαν, επίσης, συγχρηματοδότηση από ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ωστόσο, το σύνολο των χρημάτων έφτανε για να καλύψει μόνο ένα μέρος από τα έξοδα ανακαίνισης του κτιρίου και των τεσσάρων ορόφων. Έτσι, οι γυναίκες ολοκλήρωσαν πολλές από τις εργασίες δουλεύοντας οι ίδιες, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο των ονείρων τους.

Το κτίριο αναμένεται να στεγάσει το ξενοδοχείο, καθώς και υπηρεσίες στήριξης, που θα απευθύνονται σε τρανς ανθρώπους. Αυτές οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν συμβουλευτική, κοινόχρηστο χώρο εργασίας-γραφείου, καταφύγιο και γιόγκα.

Η Κεράλα είναι ένα από τα πιο προοδευτικά μέρη της Ινδίας, αναφορικά με τα τρανς θέματα, όμως παρά την πρόοδο, η τρανς κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα βίας και διακρίσεων. Η LGBTI νεολαία σημειώνει, επίσης, υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης του σχολείου. Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι 68% των LGBTI μαθητριών/τών Λυκείου εγκαταλείπουν το σχολείο τους, λόγω του στίγματος, του εκφοβισμού και των διακρίσεων.




Δες και αυτό!