Τραγικό σχόλιο ηγέτιδας της Β. Ιρλανδίας, αμέσως μετά την κηδεία της McKee

26/04/2019
από

Άστοχη και τραγική η δήλωση ηγέτιδας της Β. Ιρλανδίας, Arlene Foster, αμέσως μετά την κηδεία της Lyra McKee.

Arlene Foster

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, Arlene Foster, δήλωσε ότι η αντίθεσή της σχετικά με την ισότητα στον γάμο θα συνεχιστεί, αμέσως μετά την παρουσία της στην κηδεία της δολοφονημένης gay δημοσιογράφου Lyra McKee.

Η Foster δήλωσε ότι συμπάσχει μεν με την 29χρονη Sara Canning, την σύντροφο της McKee, και την οικογένειά της για την τραγωδία, που συνέβη στις 18 Απριλίου.

Ωστόσο, διευκρίνισε: «δεν πρέπει να συγχέετε τη συμπάθεια και την ενσυναίσθηση με το πολιτικό ζήτημα… του γάμου» .

Lyra McKee

Η ίδια έκανε αυτήν την δήλωση σε συνήχηση με τον καθολικό ιερέα, Martin Magill, ο οποίος αναγνώρισε οικειοθελώς και σεβάστηκε τη σχέση μεταξύ της McKee και της Canning στην κηδεία, στο τέλος όμως δήλωσε ότι “Δεν πρέπει να συγχέεται η συμπόνια με ένα πολιτικό ζήτημα.» 

Η Foster λοιπόν, στο ραδιόφωνο 1 στην εκπομπή Morning Ireland, σε σχετική ερώτηση για τη στάση του ιερέα είπε:

«Έχουμε μια μακρόχρονη πολιτική που δεν έχει αλλάξει, που παραμένει η θέση του κόμματος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορώ να συμπονέσω και να συναισθανθώ τη Sara και να της πω ότι καταλαβαίνουμε την αγάπη της. Η απώλεια της ήταν απώλεια για όλους μας, γιατί αυτή ήταν μια νεαρή γυναίκα , που έκανε σπουδαία πράγματα στη δημοσιογραφία και ζούσε τη ζωή της σε μια πόλη που αγαπούσε. Δεν πρέπει να συγχέετε τα δύο θέματα της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης και το πολιτικό θέμα που είναι ο ορισμός του γάμου» .

Η λεσβία δημοσιογράφος Lyra McKee πυροβολήθηκε θανάσιμα σε διαδήλωση στη Β. Ιρλανδία




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...