Ο Pete Buttigieg δήλωσε ότι τα άτομα που βρίσκονται στη φυλακή δε θα έχουν δικαίωμα ψήφου

24/04/2019
από

Δεδομένου ότι πολλά queer και τρανς άτομα αδιαμφισβήτητα υπερεκπροσωπούνται στις φυλακές, η δήλωση του Buttigieg σχετικά με το ότι δε θα δώσει δικαίωμα ψήφου, δεν άρεσε και πολύ στην LGBTQI+ κοινότητα.

Ο Pete Buttigieg μίλησε στο CNN Town Hall event στις 22 Απριλίου και, μεταξύ άλλων, είπε ξεκάθαρα, ότι δε θα δώσει δικαίωμα ψήφου στα άτομα που κρατούνται στη φυλακή.

Η θέση του ήρθε σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Bernie Sanders, γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος υπερασπίζεται από καιρό το δικαίωμα ψήφου για Αμερικανούς που βρίσκονται στη φυλακή, ανέφερε το CNN.

Αυτή η δήλωση έχει προκαλέσει μια ρήξη στα LGBTI στο Twitter. Δεν είναι λίγα εκείνα τα άτομα που αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των κρατούμενων ατόμων είναι queer τρανς άτομα.

Ο Buttigieg δήλωσε με σαφήνεια ότι δε θα επιτρέψει σε κρατούμενα άτομα το δικαίωμα ψήφου:

«Ενώ φυλακίστηκε; Όχι, δεν το νομίζω» , είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όταν βρίσκεται έξω, αφού έχει υπηρετήσει την ποινή, μέρος της επανένταξης στην κοινωνία είναι ότι αποτελεί και πάλι μέρος της πολιτικής ζωής αυτού του έθνους. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να αποκατασταθεί είναι το δικαίωμα να ψηφίζει» .

Η στάση του Buttigieg χαρακτηρίστηκε ως αμφιλεγόμενη. Πολλοί χρήστες στο Twitter είπαν ότι οι LGBTQI+ και ιδιαίτερα τα queer, μη-λευκά άτομα με χαμηλά εισοδήματα, είναι δυσανάλογα πιθανό να έρθουν σε επαφή με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Ένας χρήστης του Twitter δήλωσε: «Όταν ο Buttigieg απάντησε ότι οι κρατούμενοι πρέπει να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου, δε θα μπορούσα παρά να σκεφτώ τους queer και τρανς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για να μπορέσει να έχει την καριέρα και την ελευθερία ότι έχει τώρα» .

Ένα άλλο άτομο έγραψε: «Οι άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί είναι ακόμα Αμερικανοί πολίτες» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!