Η δημοσιογράφος Fiona Hayward μίλησε με τη Ruby Rare, που είναι εκπαιδεύτρια σεξ, και αυτοποροσδιορίζεται ως queer, non-monogamous, vegan lady, σχετικά με τα θετικά συναισθήματα, που έχει για το σώμα της και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ανασφάλειά της κατά τη διάρκεια του σεξ.

https://www.instagram.com/p/BvyfdPQl1i2/

Παρά το γεγονός ότι η ίδια μεγάλωσε σε μια οικογένεια, που υιοθετούσε θετική στάση για όλα τα είδη σωματότυπου, η Rare αγωνίστηκε πολύ με τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της εφηβείας της: «Σίγουρα πέρασα μερικά χρόνια, που δε μου άρεσε το σώμα μου» , δήλωσε στην Hayward και το PinkNews.

https://www.instagram.com/p/BvRQ2NDF1zZ/

«Το πορνό έχει κατηγορηθεί για πολλά, κι ενώ, πράγματι, επηρεάζει την εικόνα που έχουν οι άνθρωποι για το σώμα, θα υποστήριζα ότι άλλες πτυχές των μέσων ενημέρωσης, όπως η κουλτούρα των διασημοτήτων, τείνουν να επηρεάζουν την αυτοεκτίμησή μας εξίσου, ή και περισσότερο, από την πορνογραφία. Ερχόμαστε σε επαφή μ’ αυτά από πολύ νεότερη ηλικία και η επίδραση γίνεται πιο έμμεσα και υποδόρια» .

https://www.instagram.com/p/BueKHXBh-yc/

«Όλα τα φύλα υπόκεινται σε στερεότυπα και τοποθετούνται σε συγκεκριμένα κουτάκια για το πώς πρέπει να φαίνονται, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην το σκεφτόμαστε μόνο ως ένα γυναικείο ζήτημα» .

https://www.instagram.com/p/BtlNLi5B7C5/

Ένα σημείο καμπής για την Rare ήταν η ανακάλυψη της ζωγραφικής:

«Έχει πραγματικά αλλάξει τον τρόπο που βλέπω το σώμα μου, σε σχέση με άλλους ανθρώπους και με την τέχνη άλλων ανθρώπων, και ανακάλυψα ότι είναι μια όμορφη εμπειρία αγάπης και αποδοχής του σώματός μου, γι’ αυτό το όμορφο πράγμα που είναι.

Σήμερα, βρίσκεται στα μισά του Body Love Sketch Club, μιας σειράς μαθημάτων ζωγραφικής, που επικεντρώνονται γύρω από τη θετική στάση για το σώμα. Τα μαθήματα ενθαρρύνουν τα άτομα που συμμετέχουν, να εξετάζουν τα σώματα με νέους τρόπους, μακριά από τις εξιδανικευμένες και σεξουαλικοποιημένες απεικονίσεις των ΜΜΕ.

Tips

Οι συμβουλές της Ruby για να έχουμε θετικές σκέψεις και συναισθήματα για το σώμα μας, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του σεξ είναι:

1. Περιβάλετε τον εαυτό σας από θετικότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή ενημέρωσης σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για το σώμα σας και προσπαθήστε να ακολουθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με διαφορετικά και ποικιλόμορφα σώματα σε σχέση με το δικό σας.

2. Συνδεθείτε με το σώμα σας, επιτρέψτε του να μείνει γυμνό, δώστε του χρόνο και παραμείνετε σε μία μη σεξουαλική κατάσταση.

3. Αγαπήστε τα μέρη του σώματός σας που συνήθως περιθωριοποιούνται: Ξεκινήστε να προσέχετε την κοιλιά, τους μηρούς, τα μπράτσα και γενικότερα οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας έχει καμπύλες και μπορεί να κινηθεί, ακόμη και το στήθος, ή τα οπίσθια. Εκτιμήστε όλα τα μέρη που η κοινωνία μπορεί να μας λέει συχνά ότι δεν είναι τόσο επιθυμητά – στην πραγματικότητα είναι.

4. Δώστε συγχαρητήρια: Ονοματίστε τα σημεία του σώματος που αγαπάτε στο σώμα κάποιου άλλου και θα ανακαλύψετε πράγματα που θα σας εκπλήξουν.

5. Γιορτάστε την ποικιλομορφία σας: Όλα τα σώματα είναι διαφορετικά κι αυτό είναι, που τα κάνει όμορφα. Αγκαλιάστε τον εαυτό σας και τις διαφορές και τις ομορφιές του ατόμου που είναι στο πλάι σας και δοκιμάστε να τις γιορτάσετε μαζί.

Γιατί έχουμε τέτοια εμμονή με τα αρρενωπά, υπεργυμνασμένα σώματα;