Όταν ο Matthew Eledge αποφάσισε ότι θέλει να κάνει παιδί με τον σύντροφό του Elliot Dougherty, δεν φανταζόταν ότι η μητέρα του θα ήταν αυτή που θα τους βοηθούσε.

Το gay ζευγάρι από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, υποδέχτηκε τη μικρή Uma Louise την οποία κυοφόρησε η 61 ετών – μητέρα του Eledge- Cecile.

“Αν με χρειάζεστε για παρένθετη, θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη”, είπε η Cecile στον γιο της, όταν της ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει πατέρας.

Το ζευγάρι σκέφτηκε ότι μια γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση δεν θα μπορούσε να κυοφορήσει και να γεννήσει ένα μωρό. Η γιατρός τους όμως είχε αντίθετη γνώμη.

Η δρ. Carolyn Maud Doherty τους είπε ότι αν και δεν υπήρχαν εγγυήσεις, μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να είναι η Cecile η υποψήφια. Σ΄αυτό βοήθησε και ο υγιεινός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με τακτική άσκηση που ακολουθούσε για χρόνια η Cecile.

Όπως εξήγησε η Doherty, δεν υπάρχουν πολλά άτομα ηλικίας 60 ετών που να μπορούν να περάσουν απ΄αυτή τη διαδικασία.

«Είναι 61 ετών και έχει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από ό, τι οι υπόλοιποι», δήλωσε ο Eledge για τη μητέρα του σε συνέντευξη στο BuzzFeed.

Η Cecile έμεινε έγκυος μετά την πρώτη εμβρυομεταφορά της. Η αδερφή του Dougherty έδωσε ένα αυγό. Στη συνέχεια γονιμοποιήθηκε με το σπέρμα του Eledge.

Το ζευγάρι είχε σκεφτεί και το ενδεχόμενο της παιδοθεσίας.