Dating app έκανε outing σε πέντε εκατομμύρια προφίλ

28/03/2019
από

Μία dating εφαρμογή για queer άτομα, που μένουν στην Κίνα, έκανε outing σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους, δημοσιεύοντας τα προσωπικά δεδομένα των προφίλ τους, τα οποία ήταν απροστάτευτα για περίπου ένα χρόνο.

Η δημοφιλής εφαρμογή λέγεται Rela (热 拉) και δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch, δεν είχε καμία προστασία, ουτέ καν κωδικό πρόσβασης.

Ο Victor Gevers, ερευνητής ασφαλείας στο Ίδρυμα GDI, ανακάλυψε αυτήν την διαρροή δεδομένων, η οποία άφησε απροστάτευτα 5,3 εκατομμύρια αρχεία χρηστών, που περιελάμβαναν στοιχεία για τη γεωγραφική τους θέση, τα ψευδώνυμα, τις ημερομηνίες γέννησης, το ύψος, το βάρος, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και τα ενδιαφέροντά τους. Η βάση δεδομένων περιελάμβανε επίσης μια τράπεζα “στιγμών” που δημοσιεύτηκε και αυτή, μαζί με τα status updates.

Ο Gevers δήλωσε: «Η ιδιωτικότητα περισσότερων των πέντε εκατομμυρίων LGBTQ+ ατόμων αντιμετωπίζει πολλές κοινωνικές προκλήσεις στην Κίνα, επειδή δεν υπάρχουν νόμοι που να τα προστατεύουν από τις διακρίσεις. Αυτή η διαρροή δεδομένων έχει γίνει εδώ και χρόνια, καθιστώντας την ακόμη πιο καταστροφική για τους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί» .

Εκπρόσωπος της Rela, έδωσε μια «σύντομη απάντηση» στο TechCrunch, απλά επιβεβαιώνοντας τη διαρροή.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!