Justice For Zak/Zackie: Έξι μήνες χωρίς τον Zak, χωρίς τη Zackie

22/03/2019
από
Zak/Zackie, photo by Alexandros Katsis
Zak/Zackie, photo by Alexandros Katsis

Η Πρωτοβουλία για τον Ζακ Justice For Zak/Zackie, με αφορμή τους έξι μήνες από τη δολοφονία του έγραψε στη σελίδα του Facebook τα εξής:

21 Σεπτεμβρίου 2018, 15.04

Έξι μήνες χωρίς τον Zak, χωρίς τη Zackie

Σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από εκείνο το τόσο σκοτεινό μεσημέρι της 21ης του Σεπτέμβρη που ο αδερφός μας, ο φίλος μας, ο άνθρωπος που μας κράταγε το χέρι στις διαδηλώσεις και μας έκλεινε το μάτι από τη σκηνή, βίωσε στο σώμα του τη βία του σύγχρονου μισανθρωπισμού. 

Ο Ζακ δολοφονήθηκε απ’ ό,τι πολεμούσε στη ζωή του, από το φασισμό, ρατσισμό, την ομοφοβία, τη δυσανεξία σε αυτούς και αυτές που δε χωράνε στο εθνοπατριαχρικό καλούπι της τοξικής αρρενωπότητας. Δολοφονήθηκε μαρτυρικά από όλους αυτούς που περιορίζουν τις ζωές μας, στενεύουν τον ορίζοντα μας και ακυρώνουν τις επιθυμίες μας στην κοινωνική αρένα της Γλάδστωνος.

Από τότε δολοφονήθηκε δεκάδες φορές ακόμα από αμετανόητους φονιάδες, βασανιστές – αστυνομικούς, μιντιακούς τυμβωρύχους, ακροδεξιούς δικηγόρους , φασίστες της διπλανής πόρτας. 

Αλλά κανένας δε κατάφερε να μειώσει την αστρόσκονη που άφησε στο πέρασμα του. Γιατί σήμερα είναι μια αστρική ημέρα σύμφωνα με την αστρονομία. Μπαίνει η Άνοιξη. Ο Ζακ λάτρευε την Άνοιξη και ζέσταινε τους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα του. Και μας λείπει πολύ. Δεν ξεχάσαμε κι ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε τη δολοφονία του. Δε συνηθίσαμε κι ούτε πρόκειται να συνηθίσουμε την απώλεια του. Δεν εξοικειωθήκαμε κι ούτε πρόκειται να εξοικειωθούμε με τη φρίκη. 


Ζητάμε δικαιοσύνη. Διεκδικούμε ισότητα και δημοκρατία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο θάνατο.

(Η φωτογραφία είναι του Alexandros Katsis)

#Justice4ZakZackie

https://www.facebook.com/justice4ZakZackie/photos/a.436815366844815/530473347479016/?type=3&theater




Δες και αυτό!