Ο πατέρας του Ζακ: “Τον γιο μου τον σκότωσαν γι’ αυτά που αγωνιζόταν”

21/03/2019
από

Ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του στη Μαρία Λούκα για το Popaganda δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “ακύρωσαν κάθε προοπτική σωτηρίας” του παιδιού του και πως είναι “όλοι συναυτουργοί στο έγκλημα και οι πολίτες, αλλά και οι αστυνομικοί.” 

 

Μάλιστα, χαρακτήρισε σημαντική τη δίκη που αναμένεται και υπογράμμισε ότι αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, λέγοντας ακόμη ότι:

“Εμένα το παιδί μου δε γυρίζει πίσω, αλλά είμαι υποχρεωμένος να παλέψω μέχρι τέλους για να δικαιωθεί η μνήμη του. Δε θα το αφήσω έτσι. Θα αγωνιστώ με όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να μη θρηνήσουν κι άλλοι γονείς τα δικά τους παιδιά. […] Είμαι σίγουρος ότι εάν ο Ζαχαρίας δεν είχε τόσους ανθρώπους να τον αγαπούν και μια οικογένεια που νοιάζεται και το κυνηγάει, όλη αυτή η προσπάθεια συγκάλυψης που έκαναν θα είχε πετύχει.

Προς το τέλος επανέλαβε ότι: “Εγώ αισθάνομαι περήφανος για το γιο μου και τους αγώνες του για ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα. Το γιο μου τον σκότωσαν, γι’ αυτά που αγωνιζόταν. Είναι θύμα της ρατσιστικής βίας.” 

#Justice4ZakZackie




Δες και αυτό!