Η σεξουαλική αγωγή προωθεί τον “υγιή ετεροκανονικό γάμο” στη Σιγκαπούρη

07/03/2019
από

Ένα πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής για τα σχολεία της Σιγκαπούρης έχει προκαλέσει αντιδράσεις, μιας και προωθεί τον “υγιή ετεροκανονικό γάμο” .

Το Υπουργείο Εκπαίδευσης κυκλοφόρησε μια φόρμα συγκατάθεσης των γονέων τον περασμένο μήνα για το ‘Growing Year Programme’ , που επιλέχθηκε για την σεξουαλική αγωγή. Η επιστολή ενημέρωνε τους γονείς για το πρόγραμμα και επισήμαινε ότι προωθεί τους «υγιείς, ετερόφυλους γάμους και τις σταθερές πυρηνικές οικογένειες, με εκτεταμένη οικογενειακή υποστήριξη» .

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα διδάξει τις μαθήτριες και τους μαθητές, ότι η αποχή από το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών (STD) και των ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών.

«Η εκπαίδευση για την σεξουαλικότητα (SEd) στα σχολεία γίνεται για να μπορέσουν οι μαθήτριες/τές να κατανοήσουν τις φυσιολογικές, κοινωνικές και συναισθηματικές αλλαγές, που αντιμετωπίζουν, με τα άτομα του αντίθετου φύλου» έγραφε η επιστολή.

Το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομο στη Σιγκαπούρη βάσει του άρθρου 377Α, ενώ το κράτος εξακολουθεί να προσπαθεί να συνέλθει από τις συνέπειες της διαδικτυακής διαρροής των ιδιωτικών δεδομένων περισσότερων από 14.000 ατόμων που ζουν με τον ιό του HIV.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, η μαθήτρια κι ο μαθητής διδάσκεται τι είναι «η ομοφυλοφιλία» ως μέρος του αναλυτικού προγράμματος για τη σεξουαλική αγωγή. Αλλά διδάσκονται επίσης «τις ισχύουσες νομικές διατάξεις σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές πράξεις στη Σιγκαπούρη» .

Η κυβέρνηση έχει επίσης κάνει αυστηρότερους τους περιορισμούς στο ετήσιο LGBTI φεστιβάλ, Pink Dot, έχει αλλάξει τους νόμους, έτσι ώστε μόνο οι πολίτες της Σιγκαπούρης και οι μόνιμοι κάτοικοι, να μπορούν να το παρακολουθήσουν, και παράλληλα, η κυβέρνηση απαγόρευσε σε ξένες εταιρείες να κάνουν δωρεές στην εκδήλωση.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο Reddit στη Σιγκαπούρη, με πολλούς χρήστες να επικρίνουν το πρόγραμμα:

«η σεξουαλική αγωγή χρειάζεται… λίγη ωριμότητα θα έλεγα» , έγραψε ένας χρήστης.

“Το πιο γ#$@μένο μέρος είναι η σταθερή πυρηνική οικογένεια και ο ετερόφυλος γάμος. Βάλτε το αυτό κάτω από την κοινωνική προκατάληψη και την πλύση εγκεφάλου, αλλά όχι μέσα στο πλαίσιο της σεξουαλικής αγωγής, παρακαλώ” , έγραψε κάποιος άλλος.

H queer κοινότητα στη Σιγκαπούρη ενημερώνεται μέσα απ΄ αυτή την gay σειρά στο διαδίκτυο
Δες και αυτό!