Παρέμβαση 30 επιχειρήσεων για την υπεράσπιση τρανς μαθητή σε δικαστήριο της Φλόριντα

04/03/2019
από

Κορυφαίες εταιρίες στέκονται δίπλα στα δικαιώματα των τρανς μαθητριών και μαθητών υποβάλλοντας και συνυπογράφοντας μία σύντομη επιστολή για δικαστική απόφαση, σχετικά με τρανς μαθητή σε σχολείο της Φλόριντα.

Τον Ιούνιο του 2017, η Lambda Legal άσκησε αγωγή εναντίον του Γυμνασίου Allen D. Nease στο Ponte Vedra της Φλόριντα προς την υπεράσπιση του 17χρονου Drew Adams.

Σύμφωνα, με τα αρχεία της Lambda Legal σχετικά με την υπόθεση, ο Adams άρχισε να «ζει ως το αγόρι που είναι» το 2015. Χρησιμοποίησε τις τουαλέτες των αγοριών ξεκινώντας από το πρώτο έτος χωρίς προβλήματα. Μέχρι, που μία ανώνυμη ειδοποίηση ενημέρωσε τη διοίκηση του σχολείου, σχετικά με το γεγονός, η οποία θορυβήθηκε και του επιβλήθηκε να χρησιμοποιήσει μία τουαλέτα ουδέτερη ως προς το φύλο.

Τον περασμένο Ιούλιο, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Adams και επισήμανε ότι το σχολείο του πρέπει να του επιτρέψει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα που αντιστοιχεί στο φύλο του.

Σήμερα, όμως, το σχολείο προσβάλλει αυτήν την απόφαση.

Το Εφετείο των ΗΠΑ (US Court of Appeals for the Eleventh Circuit) θα ακούσει την έφεση αργότερα μέσα σε αυτήν την χρονιά. Αυτό είναι το δικαστήριο, στο οποίο οι 30 και πλέον επιχειρήσεις κατέθεσαν την επιστολή τους προς υπεράσπιση του Adams.

Στις επιχειρήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Apple, η Google, το Ebay, η IBM, η Microsoft, το Twitter, το Tumblr, το Spotify, η XEROX και άλλες.

Στη δήλωσή τους για την υπόθεση, ως amicus curiae, δηλαδή ως φίλους του δικαστηρίου, που συνδράμουν επικουρικά με πληροφορίες και τεκμήρια, οι επιχειρήσεις δηλώνουν ότι «μοιράζομαστε τις βασικές αξίες της ισότητας, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους» .

Επιπλέον, «υποστηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε δημόσιες πολιτικές που προστατεύουν τα πολιτικά δικαιώματα» και κατανοούν επίσης ότι η ποικιλομορφία είναι «καλό για τις επιχειρήσεις» .

Στη σύντομη αναφορά τους, οι επιχειρήσεις αναφέρουν ότι επενδύουν στην υπόθεση για διάφορους λόγους. Ο ένας είναι ότι η αντιστροφή της αρχικής απόφασης θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από το σχολείο. Θα μπορούσε να ενθαρρύνει άλλα άτομα να ασκούν πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι επιζήμιες σε όλους τους τομείς.

«Επειδή η Πολιτική στερείται οποιουδήποτε αιτιολογημένου δικαιώματος και επειδή η Πολιτική έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην κοινότητα των τρανς ατόμων και, ως εκ τούτου, βλάπτει τον θεσμό του amicus curiae, καλούμε με επιφύλαξη το Δικαστήριο να επιβεβαιώσει την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου» .

«Οι πολιτικές που στοχοποιούν τις τρανς μαθήτριες και τους τρανς μαθητές και εντείνουν τις διακρίσεις, είναι επικίνδυνες και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους υπαλλήλους αυτών των επιχειρήσεων, τις οικογένειες τους και τους πελάτες τους» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Chad Griffin.

“Καμία μαθήτρια και κανένας μαθητής δε θα πρέπει να ξυπνά το πρωί με τον φόβο για εκφοβισμό ή για διακρίσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής ημέρας – και ευχαριστούμε τις εταιρείες αυτές για την υποστήριξή τους προς στους νέους ανθρώπους” , όπως ο Drew Adams .

Η κυβέρνηση του Προέδρου Obama υποστήριξε τον Grimm, αλλά η διοίκηση του Trump δεν υποστηρίζει τις τρανς μαθήτριες και μαθητές.

Ο αγώνας τους συνεχίζεται.




Δες και αυτό!