Ακόμα κι ένα φιλί την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου είναι για εμάς μια πολιτική πράξη

15/02/2019

Μια υπέροχη kiss-in διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε εχθές, λίγο μετά το μεσημέρι, στην πλατεία στο Μοναστηράκι.

Τα παιδιά της Colour Youth βαρέθηκαν τα σοκολατάκια και τα λούτρινα αρκουδάκια και αποφάσισαν να γιορτάσουν την ημέρα του έρωτα, διεκδικώντας τον δημόσιο χώρο που τους (μας) αναλογεί και ανταλλάσσοντας πολύχρωμα, ελεύθερα κι ακομπλεξάριστα φιλιά.

Και αυτό δεν είναι λίγο, αν σκεφτεί κανείς πως κάθε μη ετεροκανονική σχέση, κάθε χαρακτηριστικό αυτής, κάθε φιλί και κίνηση τρυφερότητας σε δημόσιο χώρο προβάλλεται ως κάτι ανήθικο. Κάτι που πρέπει να παραμείνει κρυμμένο μέσα σε ντουλάπες.

Όπως σημειώνει και η ίδια η οργάνωση: “Τελευταία έχουμε δει διακρίσεις και αποξένωση όχι μόνο στο δημόσιο χώρο αλλά και σε “LGBTQI friendly” μέρη, που φαινομενικά είναι δίπλα μας. Κάθε φιλί μας είναι πολιτική πράξη, κάθε χάδι επανάσταση. Και μόνο το ότι υπάρχουν τα φιλιά μας στο δημόσιο χώρο, δημιουργεί αλλαγή. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος λόγος να μάχεσαι από την αγάπη και το δικαίωμα σου στην ελεύθερη έκφρασή της.”

Μ΄αυτό τον τρόπο, τα φιλιά -πέρα από έκφρασης αγάπης- γίνονται και μια δυναμική επαναστατική κίνηση,…  αφού τελικά κι ο έρωτας είναι η υπέρτατη επαναστατική πράξη.

φωτογραφίες: Ραφαήλ Μπιλίδας

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!