Οι gay μπαμπάδες δεν περιορίζονται από τους ρόλους των φύλων, σύμφωνα με νέα μελέτη και αυτός είναι ένας λόγος, που όταν γίνονται μπαμπάδες είναι πιο δραστήριοι και ασχολούνται περισσότερο με τα παιδιά τους.

Οι gay μπαμπάδες συμμετέχουν περισσότερο ενεργά στην ανατροφή των παιδιών συγκριτικά με τους straight μπαμπάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Ο Éric Feugé από το Université du Québec του Μόντρεαλ (UQAM), αναφέρει ότι αυτή η μελέτη είναι η πρώτη στο είδος της.

Μελετήθηκαν 46 οικογένειες (συμπεριλαμβανομένων 92 gay μπαμπάδων και 46 παιδιών ηλικίας από ένα έως εννέα) για επτά συνεχή χρόνια. Η μελέτη ανέλυσε τους ρόλους, που οι gay άνδρες αναλαμβάνουν, κατά τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών τους και ανακάλυψαν, ότι ο τρόπος που εξασκούν τον ρόλο τους ,ως γονείς, είναι «πολύ δίκαιος» .

«Μαθαίνουμε ότι η κατανομή των καθηκόντων μεταξύ των gay μπαμπάδων σε μία ομόφυλη σχέση είναι πολύ δίκαιη» , δήλωσε ο Feugé στην εφημερίδα του Μόντρεαλ και πρόσθεσε ότι:

«Σημειώθηκε υψηλός βαθμός αφοσίωσης σε όλους τους τύπους των γονικών ρόλων» και επιπλέον ότι «Οι gay μπαμπάδες έχουν μια μεγαλύτερη παλέτα από τους άνδρες των παραδοσιακών ετερόφυλων οικογενειών. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι δεν συμμορφώνονται με τους ρόλους των συμβατικών μπαμπάδων. Είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσουν και να προτείνουν νέα μοντέλα πολιτιστικών αντιλήψεων για την πατρότητα και την αρρενωπότητα. Θα μπορούσαν να είναι συμπαίκτες, φροντιστές, προστάτες, πρότυπα ρόλων, καθοδηγητές ηθικής» .

Οι γκέι – σινγκλ – μπαμπάδες τα καταφέρνουν μια χαρά

Η μελέτη διαπίστωσε ακόμη ότι οι άνδρες με υψηλότερα έσοδα δίνονταν λιγότερο στην οικογενειακή ζωή. Φάνηκε, επίσης, ότι οι άνδρες με «πολιτισμικά καθορισμένα θηλυκά χαρακτηριστικά» ασχολούνται περισσότερο με τη φροντίδα των παιδιών.

Όμως, κι ο υποψήφιος διδάκτωρ Andrew Leland του Πανεπιστημίου Rutgers είχε συμπεράνει το 2017, ότι οι περισσότεροι gay άνδρες είναι πιο πιθανό να επιθυμούν να συμμετάσχουν στις σχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους, κάτι που επιβεβαίωνε μια μελέτη από το Gay Lesbian Straight Education Network, που είχε δείξει επίσης, ότι οι gay μπαμπάδες είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν περισσότερο στη ζωή του παιδιού τους, από ότι οι straight μπαμπάδες.

Υπέροχοι gay μπαμπάδες ανεβάζουν οικογενειακές στιγμές στο Instagram