Η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας διοργανώνει δράση «διεκδίκησης» και «γιορτής» στην ημέρα των ερωτευμένων, 14 Φεβρουαρίου 2019 με σύνθημα: «Γιατί το φιλί είναι δικαίωμα.»

Η δράση θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα δωθούν πολύχρωμα φιλιά, ως μία πράξη επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου και ως διεκδίκηση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση της όποιας μορφής αγάπης και συντροφικότητας.

Η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας αναφέρει:

Ο δημόσιος χώρος, το δικαίωμα μας να εκφραστούμε ελεύθερα με τον/την σύντροφό μας έχει αμφισβητηθεί και καταπατηθεί επανειλημμένως.

Εν έτει 2019 οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Δύο κοπέλες στο δρόμο που φιλιούνται, αντικειμενοποιούνται και μετατρέπονται σε προϊόν «απόλαυσης» για τον οποιονδήποτε. Δυο αγόρια χλευάζονται για την απλή πράξη να κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου. Κάθε μη ετεροκανονική σχέση, κάθε χαρακτηριστικό αυτής, κάθε φιλί και κίνηση τρυφερότητας σε δημόσιο χώρο προβάλλεται ως κάτι ανήθικο. Κάτι που πρέπει να παραμείνει κρυμμένο μέσα σε ντουλάπες. Τελευταία έχουμε δει διακρίσεις και αποξένωση όχι μόνο στο δημόσιο χώρο αλλά και σε “LGBTQI friendly” μέρη, που φαινομενικά είναι δίπλα μας. Κάθε φιλί μας είναι πολιτική πράξη, κάθε χάδι επανάσταση. Και μόνο το ότι υπάρχουν τα φιλιά μας στο δημόσιο χώρο, δημιουργεί αλλαγή . Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος λόγος να μάχεσαι από την αγάπη και το δικαίωμα σου στην ελεύθερη έκφρασή της.

Στις 14 Φλεβάρη, μια μέρα που χαρακτηρίζεται από φιλιά και αγκαλιές σου ζητάμε να έρθεις μαζί μας να δείξουμε τα πολύχρωμα φιλιά μας και να διεκδικήσουμε το σεβασμό που τους αξίζει. Ήρθε η στιγμή να επανοικειοποιηθούμε το δημόσιο χώρο και να απαιτήσουμε το δικαίωμα μας στο να εκφράζουμε ελεύθερα την όποια μορφή αγάπης και συντροφικότητας νιώθουμε. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα φιλιά μας να συνοδεύονται από κρυφές ματιές και φόβο. Έλα μαζί μας για να δείξουμε ακόμα μια φορά ότι είμαστε εδώ, περήφανα.

Σας περιμένουμε για μία δράση διεκδίκησης και μία γιορτή.

Γιατί το φιλί είναι δικαίωμα.

Facebook Event


 

INFO

RAINBOW KISSES
Kiss In 14.02 | Valentine’s Day
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου
Ώρα: 16:00
Συνάντηση: Αθήνα, Πλατεία Μοναστηράκι (H δράση θα ξεκινήσει από Μοναστηράκι, με στάση για Kiss In στην Καπνικαρέα και θα λήξει με Kiss In στο Συνταγμα)