Έφεση σε απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου για υπόθεση ταυτότητας φύλου

01/02/2019
από

Το Ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν έκανε δεκτό το αίτημα τριών ατόμων, σχετικά με τη διόρθωση της ταυτότητας φύλου στα επίσημα έγγραφά τους, χωρίς την προϋπόθεση φυλομετάβασης, που να συνοδεύεται από χειρουργείο.

Τα άτομα που κατέθεσαν το σχετικό αίτημα, που είναι γνωστά με τα ονόματα Henry Tse, Q και R, πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη, μόλις σήμερα. Έχουν ήδη αναγνωριστεί νομικά ως άνδρες από τις Βρετανικές Αρχές, ωστόσο, αυτό δε μπορεί να γίνει ακόμη, αναφορικά με τις ταυτότητές τους στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δικαστής Thomas Au δήλωσε ότι η συνολική φυλομετάβαση (που περιλαμβάνει και χειρουργείο) ήταν “το μόνο αντικειμενικά ακριβές κριτήριο” ως προς τον προσδιορισμό του φύλου ενός ατόμου, σύμφωνα με την Hong Kong Free Press.

Οι δικηγόροι των τριών αιτούντων δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, αναφέροντας στην εφημερίδα South China Morning Post κι ότι η απαίτηση του δικαστή Au να έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση γεννητικών οργάνων, πριν τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου τους είναι τουλάχιστον “υπέρμετρη” .




Δες και αυτό!