Ιταλία: Δικαστήριο καταδίκασε γονείς για ομοφοβική κακοποίηση παιδιού

24/01/2024
από
Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς ενός γκέι εφήβου σε φυλάκιση, για μια σειρά από κακοποιητικές πράξεις στην προσπάθειά τους να τον «κάνουν» στρέιτ.

Η ιταλική έκδοση La Stampa περιγράφει λεπτομερώς πώς ο πατέρας του 18χρονου πλέον αγοριού, διάβασε το ημερολόγιό του όταν ήταν 14 ετών και ανακάλυψε ότι ήταν γκέι. Στη συνέχεια, τον ανάγκαζε να πηγαίνει για τρέξιμο κατά τη διάρκεια της νύχτας, του απαγόρευσε να ξυρίζεται, τον έβαζε να του δείχνει τα γεννητικά του όργανα και επίσης να διαβάζει δυνατά σελίδες από το ημερολόγιό του.

Επίσης, ο πατέρας απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς του εφήβου στα social media, και έλεγχε με ποιους μιλάει και βγαίνει.

Αφού ο πατέρας απορρίφθηκε από έναν ψυχολόγο που του είπε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, στη συνέχεια είπε στο γιο του ότι πρέπει να του αποδείξει ότι είχε κοιμηθεί με ένα κορίτσι μέσα σε ένα μήνα. Ο έφηβος δεν άντεξε άλλο και απευθύνθηκε στον ψυχολόγο του σχολείου για βοήθεια.

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης και η μητέρα σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες επειδή ήταν μάρτυρας της κακοποίησης και δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει.

Ο δικαστής, ωστόσο, χορήγησε στο ζευγάρι αναστολή της ποινής τους υπό όρους, εάν παρακολουθήσουν ένα ετήσιο ψυχολογικό και θεραπευτικό πρόγραμμα – κάτι που έγινε αποδεκτό κι από τους δύο.

Το τελευταίο διάστημα, η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας έχει συμβάλει στη συντήρηση αλλά και διαιώνιση της ομοφοβίας στη χώρα. Η πρωθυπουργός Giorgia Meloni, εξελέγη το 2022 μετά από μια προεκλογική καμπάνια η οποία βασίστηκε σε μια έντονα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική.

Η κυβέρνηση έχει επίσης περιορίσει σημαντικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων με την αφαίρεση των στοιχείων των μη βιολογικών γονέων από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Meloni έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να θεσμοθετήσει την ισότητα στον γάμο.




Δες και αυτό!